Все, пакуйте речі: перебування за кордоном не скасовує вашу мобілізацію

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба підтвердив інформацію про зупинення надання консульських послуг громадянам України призовного віку, які перебувають за кордоном, зазначивши, що за нинішніх умов, головним пріоритетом є боротьба за виживання України. Про це повідомляє Стіна.

“Як це виглядає зараз: людина призовного віку виїхала за кордон, показала своїй державі, що питання її виживання її не стосується, а потім приходить і хоче отримати від цієї держави послуги. Так не працює. У нас у країні війна”, – заявляє Кулеба. .

Також він зазначив, що захист прав та інтересів громадян України за кордоном був і залишається пріоритетом МЗС, однак у нинішніх умовах головним пріоритетом є боротьба за виживання України.

Він нагадав, що обов’язок оновлювати свої дані у територіальних центрах комплектування існував і до ухвалення нового закону про мобілізацію.

“Якщо ці люди вважають, що хтось там, далеко на фронті, воює і віддає свої життя за цю державу, а хтось посидить за кордоном, але при цьому отримуватиме послуги від цієї держави, – то так це не працює”.

Перебування за кордоном не звільняє громадянина від обов’язків перед Батьківщиною. Саме тому я вчора доручив вжити заходів щодо відновлення справедливого ставлення до чоловіків мобілізаційного віку в Україні та за кордоном. Це буде чесно”, – наголосив Дмитро Кулеба.

Він додав, що невдовзі МЗС надасть уточнені роз’яснення щодо подальшого порядку отримання консульських послуг для чоловіків мобілізаційного віку у закордонних дипломатичних установах.

Ольга Степанова

Recent Posts

Вручатимуть не лише повістки: ТЦК будуть надсилати чоловікам ще один документ

З 18 травня в Україні набув чинності новий закон про мобілізацію. Тепер, крім повісток військовозобов’язаним, можуть…

3 години ago

Чому ми прокидаємося ночами: що говорять про це лікарі і як упоратися з проблемою

Сон - це не тільки приємне проведення часу, але і невід'ємна частина здорового способу життя.…

3 години ago

Чорна елегантність: Річард Гір із молодою дружиною у вишуканих вбраннях відвідали червону доріжку

На Каннському кінофестивалі зібралися вершки суспільства, де зірки кіно, моди та культури не пропустили можливість…

3 години ago

Винен страх: прем’єр-міністр Естонії пояснила, чому союзники надають Україні мало зброї

Партнери України надають Збройним силам недостатньо зброї через страх, який майстерно використовує російський диктатор Володимир Путін. При…

3 години ago

Закон про мобілізацію вже б’є по економіці: далекобійники перекрили трасу Київ-Одеса

Дальнобійники заблокували трасу Київ-Одеса на знак протесту проти нових правил перетину кордону. З 18 травня інспектори Державної…

3 години ago

Не лише без світла: з понеділка розпочнуться відключення газу – які графіки

Наступного тижня мешканцям Київської області доведеться тимчасово забути про газове опалення та кухонні плити. Причиною є необхідність…

3 години ago