Сотні українських чоловіків у Польщі почали мітинг через невидачу документів – відео

У паспортному сервісі Варшави українські чоловіки призовного віку почали мітинги. Це сталося через те, що їм відмовляють видавати будь-які документи. На місце прибула поліція, яка поговорила з людьми, але нічого не вирішила.

Про це повідомили очевидці у соцмережах. Зазначається, що всього там було три сотні чоловіків.

У паспортному сервісі ДП “Документ” українці заблокували роботу та вимагають видати їм документи. У соцмережах пишуть, що чоловіки просять про допомогу, медикаменти та їжу. Крім того, вони заявляють, буцімто готові стояти до того часу, поки їм не видадуть паспорти.

Пізніше туди викликали поліцію. Як зазначають очевидці, правоохоронці лише поспілкувалися з людьми, після чого відійшли у бік та не брали участь у подіях. 

Натомість протестувальникам вдалося домовитися з працівниками сервісу, щоб у приміщення людей почнуть пускати по одному, але лише для подання документів. Отримати ж військовозобов’язані українці не можуть навіть водійські посвідчення.

Українці штурмуть ДП “Документ”

Напередодні у європейських містах почався ажіотаж біля представництв ДП “Документ”. Українські чоловіки, які не мають військового квитка, масово намагалися оформити документи до вступу в силу нового закону про мобілізацію.

Зокрема, у Празі біля будівлі паспортного столу вишикувалася черга, яка сягала декількох десятків метрів. Провести в ній доводилось не одну годину, і далеко не всім пощастило потрапити на прийом до кінця робочого дня.

Нагадаємо, що українське консульство у Польщі повідомило про тимчасове призупинення прийому документів від українських чоловіків призовного віку. Це рішення пов’язане з розробкою нових механізмів, які відповідатимуть українському закону про мобілізацію.

Ольга Степанова

Recent Posts

Не найкращий вибір: які італійські авто не варто купувати у 2024 році

Італія була серед піонерів автомобілебудування. Автомобілі італійського виробництва не втрачають популярності завдяки потужним характеристикам та елегантному…

3 хв. ago

“Це їхня перша хвиля”: Зеленський налякав українців заявою про новий наступ росіян

Президент України Володимир Зеленський висловив думку, що наступ росії в Харківській області може бути лише першим етапом…

8 хв. ago

Питання виживання: заводи в Україні змушені наймати жінок через брак чоловіків, – FT

Жінки в Україні все частіше займають місця, які до повномасштабного вторгнення Росії займали чоловіки. Тепер вони затребувані…

13 хв. ago

Носіть шорти правильно: як їх стилізувати, щоб не виглядати старомодно влітку

Літо — чудовий період для носіння та стилізації шортів. Однак не всі речі виглядають стильно…

35 хв. ago

Дощі та грози тривають: де сьогодні в Україні буде мокро

У неділю, 19 травня, в Україні стане ще тепліше, але дощі та грози триватимуть. У…

37 хв. ago

Штраф за переказ грошей з картки на картку: кому і за що можуть заблокувати рахунок

Переказ грошей з картки на картку - вельми поширена в Україні форма розрахунку, оплати або…

38 хв. ago