У Мінфіні Німеччини пропонують позбавити українських біженців деяких прав

Федеральний міністр фінансів Німеччини Крістіан Лінднер пропонує ввести новий правовий статус для біженців з України та позбавити їх громадянських прав. Про це він заявив журналу Wirtschaftswoche.

За словами міністра, мета полягає у тому, щоб зменшити витрати Німеччини на допомогу та залучити більше людей на ринок праці. Натомість біженці з України мають отримати власний правовий статус.

Згідно з задумом Лінднера, це має бути поєднання “пільг для шукачів притулку в поєднанні з інструментами політики ринку праці для громадян”. Українці все одно не проходитимуть процедуру надання притулку, але не отримуватимуть автоматично громадянську допомогу, “яка спрямована на забезпечення соціально-економічного прожиткового мінімуму з соціальною участю навіть без роботи”.

Також міністр пропонує реформувати й інші аспекти. Зокрема, відшкодування витрат на житло має бути за фіксованою ставкою, а не на основі фактичних витрат.

“Одержувачі допомоги можуть вирішити, чи хочуть вони переїхати в меншу квартиру і як вони її опалять. Я вірю, що тут ми можемо заощадити мільярди євро”, – пояснив Лінднер.

Зараз муніципалітети покривають витрати на оренду житла та опалення отримувачів пільг та їхніх сімей у певних регіональних межах. У перший рік діє так званий період очікування. Відповідність вартості проживання не перевіряється, щоб одержувач допомоги зосередились на пошуку роботи.

Однак приблизно кожен другий отримувач цивільної допомоги продовжує її отримувати навіть через півроку після початку роботи. Це пов’язано з низькою зарплатою або роботою на неповний день. Особливо страждають люди з дітьми.

Романчук Микола

Recent Posts

Принц Джордж – майбутній король: які правила йому не можна порушувати

11-річний принц Джордж Уельський – старший син принцеси Кейт та принца Вільяма Уельських. Він посідає…

6 хв. ago

Суд арештував елітне житло генерала СБУ Вітюка

Вищий антикорупційний суд у травні арештував квартиру, яка належить дружині бригадного генерала та ексначальника Департаменту…

14 хв. ago

ПриватБанк запровадив новий спосіб зняти готівку за кордоном

ПриватБанк запровадив можливість зняти з картки гроші на касі в торговій мережі за кордоном. Знімати…

25 хв. ago

Смажені пиріжки із зеленою цибулею та яйцем: готуються на сковороді 15 хвилин

Якщо ви хочете приготувати смачні пиріжки, але не хочете робити дріжджове тісто, можна  приготувати просте на…

34 хв. ago

Київський міський ТЦК за 5 млн грн. відремонтує власну їдальню

Київський міський центр комплектування та соціальної підтримки замовив капітальний ремонт їдальні свого збірного пункту. З…

42 хв. ago

Через новий тренд у TikTok магазини втрачають мільярди: у чому причина

Новий тренд у TikTok, де молоді британці масово повертають замовлений одяг, обернувся мільярдними збитками для…

49 хв. ago