Мільярдер збудував власний “Версаль” на краю обриву і виставляє на продаж за $108 млн

Коли ви думаєте про типовий каліфорнійський пляжний будинок, ви, мабуть, уявляєте затишний котедж з видом на океан. Але Дарвін Дісон, схоже, вирішив, що цього замало. Його маєток, відомий як “Піщаний замок”, розташований на скелях затоки Ла-Хойя, більше нагадує Версальський палац, ніж пляжний будиночок. І тепер цей архітектурний шедевр виставлено на продаж за приголомшливі $108 мільйонів, повідомляють агенти Бретт Дікінсон та Росс Кларк з Compass., пише видання New York Post.

Якщо хтось із нас смертних вирішить придбати цю перлину, то новий власник встановить новий рекорд нерухомості в окрузі Сан-Дієго. Попередній рекорд був “скромним” — всього $44 мільйони, які витратив мільярдер Егон Дурбан на прибережний будинок у Дель-Марі раніше цього року.

“Піщаний замок” — це майже 13 000 квадратних футів (це понад 1 200 квадратних метрів для тих, хто не рахує в футах) абсолютної розкоші. Вишукані кам’яні колони, просторі балкони та власний приватний пляж, піднятий над усіма іншими. Всередині все кричить про багатство: екстравагантні мозаїки, мармурові підлоги та кімнати, що блищать масивними золотими акцентами. А гостьовий будинок? Він змодельований за образом Le Petit Trianon у Версалі. Чому б і ні?

Дарвін Дісон, засновник Affiliated Computer Services, який продав компанію Xerox за понад $6 мільярдів у 2009 році, придбав “Піщаний замок” та сусідню ділянку за $26 мільйонів того ж року. Хоча він мешкає в Далласі, Техас, де відомий як впливовий донор Республіканської партії, Ла-Хойя служить йому місцем для “скромного” відпочинку.

Первісно побудований у 2005 році розробником Дугом Манчестером, маєток вже був вражаючим. Але для мільярдера це було недостатньо. Він розібрав будинок до кісток і перебудував його, додавши гостьовий будинок у стилі Версаля. Його метою було поєднати французьку елегантність з атмосферою знакового готелю du Cap-Eden-Roc в Антібі, місця, яким він давно захоплюється. Для втілення свого грандіозного бачення він найняв провідного дизайнера Тімоті Коррігана, клієнтами якого є голлівудська еліта та навіть члени королівських родин.

Комплекс займає 0,8 акра і включає 10 спалень. Головна вітальня вражає складними кесонними стелями та стіною з арковими вікнами, що відкривають вид на затоку, ведучи до величезної тераси. Їдальня вміщує 16 гостей під кришталевою люстрою, оточеною позолоченими деталями та антикварними шафами.

Гостьовий будинок має свою родзинку: бар на морську тематику, що відображає бар на яхті Дісона, з морськими картинами та парою статуй русалок XVIII століття. Зовні маєток пропонує басейн, фітнес-центр та навіть обшитий деревом офіс поруч з головним люксом. Кожен предмет меблів був виготовлений на замовлення, від килимів до штор.

Але навіщо зупинятися на цьому? Не будучи прихильником “грубого” каліфорнійського піску, Дісон імпортував близько $40 000 піску з того ж джерела, що використовує Національний гольф-клуб Augusta в Джорджії. “Кожен, хто дивиться турнір з гольфу, знає, що це неймовірний відтінок білого”, — сказав він в інтерв’ю Wall Street Journal, які першими повідомили про лістинг.

Маєток також має дві кабани та пляжний будиночок з кухнею. Для даху пляжного будиночка Дісон імпортував сланцеві черепиці з китайського кар’єру після того, як обрав ідеальний колір та візерунок. “Я купив стільки матеріалу, скільки можна було видобути”, — зізнався він.

Якщо цього недостатньо, у підніжжя маєтку є дві природні печери. Загалом, Дісон оцінює, що витратив близько $60 мільйонів на будівництво маєтку, не враховуючи вартості землі. Попри всі зусилля та кошти, він визнає, що настав час попрощатися з “Піщаним замком”, зізнаючись, що використовує його не так часто, як інші свої будинки, включаючи маєток у Далласі, заміський будинок поблизу озера Седар-Крік та відпочинковий будинок у Кабо-Сан-Лукасі.

“В історії Ла-Хойї ніколи не було і не буде іншого маєтку, побудованого на набережній, як ‘Піщаний замок’, через сучасні стандарти будівництва на узбережжі, встановлені штатом Каліфорнія”, — заявили агенти The Post. “Можливість об’єднати дві ділянки в цьому місці є надзвичайно рідкісною, і цей факт, у поєднанні з баченням продавця без жодних обмежень принести атмосферу Французької Рив’єри на узбережжя Ла-Хойї”, — додали вони.

Романчук Микола

Recent Posts

Які банки опинилися в зоні ризику: Україна погодилась на нову вимогу МВФ

Україна планує підвищити вимоги до мінімального статутного капіталу банків до 5 мільйонів євро, що створює ризики для 10 банків.…

3 хв. ago

Добровольці не зможуть виграти війну: військовий пояснив, чому без мобілізації не обійтися

Наразі ТЦК в Україні змушені проводити мобілізацію через рейди та "бусифікацію", однак в майбутньому можливі…

12 хв. ago

У біді не лишили: За “слугу” Кормишкіну, яка незаконно розбагатіла, поручилися топ-чиновники

Суд відпустив на особисті поруки народного депутата, якого звинуватили у незаконному збагаченні. Очевидно, йдеться про…

21 хв. ago

Вперше за багато років. В Угорщині опозиція різко випередила в опитуваннях партію Орбана Фідес

Опозиційна партія Угорщини Тиса обігнала партію влади Фідес прем'єр-міністра країни Віктора Орбана серед виборців, які вже вирішили…

27 хв. ago

Офіс генпрокурора назвав дві області, де мешкає найбільше прокурорів-інвалідів

За попередніми даними службового розслідування, високий відсоток прокурорів, які мають статус особи з інвалідністю, виявлено…

38 хв. ago

Секретний інгредієнт страви “номер 40”: як ресторан готував піцу із кокаїном

Німецька поліція зробила неймовірне відкриття під час рейду до піцерії в місті Дюссельдорф з позицією…

47 хв. ago