“Друг на час”: чоловік заробляє сотні доларів на день нічого не роблячи

Авантюрист Дрю Бінскі, який мандрує світом, найняв Сьодзі Морімото з Японії, щоб той “нічого не робив” разом із ним. Чоловік працює як “друг на час” приблизно за 100 доларів за кілька годин. Про це блогер розповів в одному зі своїх останніх відео на YouTube.

Японець встиг стати культовою фігурою, надихнувши людей на створення телесеріалу і коміксу.

Дрю Бінскі вирушив до Токіо, щоб зустрітися із Сьодзі, і через перекладача розпитав його про деяких з його найдивніших клієнтів. 40-річний “майстер дружби” розповів, що, хоча він рідко відмовляє клієнтам у їхніх проханнях, він був стурбований, коли одна жінка найняла його, щоб просто подивитися, як вона їсть папір.

Сьодзі, відомий у народі як “хлопець, який нічого не робить”, заробляє на своїй незвичній роботі приблизно 80 тисяч доларів на рік і каже, що йому вдається приймати в середньому по три–чотири клієнти на день. За його словами, робота дуже різноманітна — іноді це просто похід на обід із кимось, але в інших клієнтів бувають і більш дивні запити. Одного разу його попросили поспостерігати за тим, як дружина шукає секретний профіль свого чоловіка на сайтах знайомств.

“Вона кричала кожні 10 хвилин або приблизно так. У якийсь момент вона припустилася помилки в додатку, натиснувши “мені подобається” на чоловіка, якого хотіла пропустити. Вона дивилася в стелю і виглядала дуже засмученою”, — згадує він.

Седзі не говорить англійською, але іноді його наймають британські та американські туристи Фото: Drew Binsky/Youtube

Сьодзі не розмовляє англійською, але іноді його наймають британські та американські туристи, які просять його прикинутися, що їх розуміють.

“Він перший, хто почав цим займатися, і після нього було багато людей, які намагалися робити це так само, як він, але він єдиний, хто заробляє гроші на цій роботі”, — пояснив перекладач Дрю.

“Друг на час” зазначив, що є кілька прохань, від яких він регулярно відмовляється. Чоловік відмовляється надавати інтимні послуги своїм клієнтами та ходити з ними на попконцерти. Сьодзі зазначив, що йому дуже подобається його робота і каже, що попит на його послуги не падає.

“В Японії є термін “хікікоморі”, який позначає людей, які йдуть від світу та ізолюються вдома через самотність і соціальну тривогу. Для таких людей наявність такої людини, як Сьодзі, якій платять за те, щоб вона була вашим другом, може здатися вирішенням проблеми”, — додав блогер.

Романчук Микола

Recent Posts

Ірландці проти програми допомоги біженцям: що сталося

Уряд Ірландії розглядає можливість зміни виплат у розмірі 800 євро, що видаються громадянам за прийом…

3 хв. ago

Ця акула живе 400 років: чому її ДНК може навчити людство

Акули можуть танцювати, бути непереможними хижаками або стати джерелом знань про тривалість життя. Міжнародна група вчених…

7 хв. ago

Нові вікові обмеження для водіїв в Україні: кого позбавлять керування авто

В Україні планують запровадити нові вікові обмеження для водіїв. Відповідний законопроєкт №8082 вже подано до Верховної Ради.…

9 хв. ago

Польща оголошує війну: “Іноді доводиться обирати”

Бобри набули неабиякої популярності в польських ЗМІ після заяви прем'єр-міністра Дональда Туска про необхідність боротьби…

15 хв. ago

Імітація атаки: російський шахед пролетів поблизу Хмельницької АЕС

Вночі 22 вересня поруч з майданчиком Хмельницької АЕС був зафіксований проліт ударного безпілотного апарату. Про…

19 хв. ago

Мобілізація чоловіків 49+: все різко змінилося – запровадили особливе розпорядження

Чоловіки віком 50-60 років можуть бути мобілізованими лише за окремим мобілізаційним розпорядженням. Про це повідомив…

35 хв. ago