Німеччина визначилася, що робитиме з українськими ухилянтами, які втекли від мобілізації

У Німеччині можуть позбавити фінансової допомоги українських чоловіків. Йдеться, звісно, не про всіх представників сильної статі, а лише про ухилянтів, які сховалися за кордоном від мобілізації.

Відповідно до даних Головреєстру іноземців, нині в Німеччині знайшли собі притулок понад 1 мільйон українських біженців. Є серед них і немало чоловіків мобілізаційного віку.

Так, відповідно до тамтешніх даних, у цій країні нині проживає близько 150 тисяч українців у віці від 27 до 60 років. Причому 125 тисяч із них одержують фінансову допомогу. От саме її й хочуть позбавити цієї допомоги.

Деякі німецькі політики жваво підтримують цю ініціативу. Зокрема, схвально її оцінив депутат від опозиційного Християнсько-демократичного союзу Флоріан Хан. Він вважає, що німецька держава, зберігаючи виплати для цієї категорії біженців, “непрямо перешкоджає оборонним зусиллям України”.

Отже він виступає за те, щоб позбавити українських чоловіків виплат допомоги від німецького уряду. Це спонукатиме їх або терміново знайти собі роботу в Німеччині, або виїхати за її межі.

Втім, позицію Флоріана Хана поділяють не всі його колеги. Так, депутат Бундестагу від Вільної демократичної партії Олександр Мюллер вважає, що всі біженці без винятку повинні мати право на проживання у Німеччині та користуватися пільгами від держави.

Ольга Степанова

Recent Posts

Для темних справ: археологи виявили стародавній “портал у країну мертвих” (фото)

Археологи в Ізраїлі знайшли стародавню ущелину, яку, можливо, використовували для духовних практик. Печера Теомім стала предметом…

2 хв. ago

Загребуть на три доби: новий закон серйозно розв’яже ТЦК руки – до чого готуватись

Верховна Рада України 9 травня 2024 року затвердила друге читання законопроекту № 10379, спрямованого на…

10 хв. ago

Прорив в розвитку технологій: вчені зробили неочікуване відкриття у квантових дослідженнях

Наступна ера квантових технологій залежатиме від точного транспортування квантової інформації. Йдеться про розвиток комп’ютерів, датчиків та інших…

22 хв. ago

«Російські душі з українськими паспортами»: у мережі скандал через відео з випускниками у Харкові

11 травня фотокор Ян Доброносов опублікував відео, на якому випускники о 05:30 ранку, поки немає авто, на…

29 хв. ago

Що не варто одягати гостям на весілля: 5 важливих порад

Якщо вас запросили на весілля, то вибір вбрання може стати однією з найскладніших частин цієї події.…

41 хв. ago

На Євробаченні-2024 змінили правила голосування

Організатори міжнародного пісенного конкурсу "Євробачення-2024" через дискваліфікацію Нідерландів оголосили нововведення. На шоу змінили правила голосування. Як відомо, вже…

51 хв. ago