Вже навіть не смішно: ООН відкрила рубльовий рахунок у російському банку

Організація Об’єднаних Націй, яка взагалі нічого не здатна поробити з російськими терористами, втрапила в черговий скандал – відкрила рубльовий рахунок в одному з російських банків та почала приймати платежі в рублях. Цей банк, як виявилося, все ще не перебуває під санкціями.

Про це повідомило інформаційне агентство Reuters із посиланням на заяву іншої російської фінансової установки, “Совкомбанку”, який перебуває під санкціями Заходу. Назва банку, де ООН відкрила собі рахунок для рублів, тримається оонівцями у таємниці.

Напередодні російський “Совкомбанк” звернувся до американського OFAC з вимогою надати йому ліцензію для проведення платежів у доларах нібито у рамках фінансової ініціативи з навколишнього середовища (UNEP FI). Саме тоді банк повідомив, що ООН завела собі рахунок у непідсанкційному банку у РФ та приймає рублі.

Пресслужба ООН проігнорувала пропозицію агентства прокоментувати інформацію. А “Совкомбанк” все ще намагається отримати ліцензію – тільки тепер для того, щоб нібито погасити заборгованість РФ за членськими внесками, яка виникла з лютого 2022 року.

Тим часом в мережі викликав сміх маршрут російського міністра іноземних справ Лаврова на засідання ООН – він летів майже 13 годин, оскільки його літак змушений був оминати “недружні країни”. На засіданні в ООН Лавров намагався вчергове звинуватити Україну в обстрілах Донецька, та завзято заявляв про готовність РФ до переговорів, але тільки на кремлівських умовах.

Ольга Степанова

Recent Posts

Не найкращий вибір: які італійські авто не варто купувати у 2024 році

Італія була серед піонерів автомобілебудування. Автомобілі італійського виробництва не втрачають популярності завдяки потужним характеристикам та елегантному…

3 хв. ago

“Це їхня перша хвиля”: Зеленський налякав українців заявою про новий наступ росіян

Президент України Володимир Зеленський висловив думку, що наступ росії в Харківській області може бути лише першим етапом…

9 хв. ago

Питання виживання: заводи в Україні змушені наймати жінок через брак чоловіків, – FT

Жінки в Україні все частіше займають місця, які до повномасштабного вторгнення Росії займали чоловіки. Тепер вони затребувані…

14 хв. ago

Носіть шорти правильно: як їх стилізувати, щоб не виглядати старомодно влітку

Літо — чудовий період для носіння та стилізації шортів. Однак не всі речі виглядають стильно…

35 хв. ago

Дощі та грози тривають: де сьогодні в Україні буде мокро

У неділю, 19 травня, в Україні стане ще тепліше, але дощі та грози триватимуть. У…

37 хв. ago

Штраф за переказ грошей з картки на картку: кому і за що можуть заблокувати рахунок

Переказ грошей з картки на картку - вельми поширена в Україні форма розрахунку, оплати або…

38 хв. ago