Країни із найкращою та найгіршою пенсійною системою (інфографіка)

Пенсійна система Нідерландів залишається однією із найкращих у світі, а дажі за нею йдуть Ісландія, Данія та Ізраїль. Ці дані відображені в Глобальному пенсійному індексі Mercer CFA Institute, підготовленому міжнародною консалтинговою компанією Mercer. Про це пише Bloomberg.

Всього експерти оцінювали 48 країн. У звіті наголошується, що хоча провідні пенсійні системи працюють добре, у всьому світі існують демографічні проблеми для пенсійної системи.

Зростання тривалості життя та зниження народжуваності поряд із високими відсотковими ставками та зростанням вартості медичного обслуговування збільшили тиск на державні бюджети у плані підтримки пенсійних програм, йдеться у звіті. Це, зокрема, сприяло загальному зниженню індексних показників цього року.

Демографічні зміни означають, що країнам потрібен гнучкіший підхід до виходу на пенсію, а не встановлення певного віку для припинення роботи, пояснив один із авторів доповіді Девід Нокс.

США посіли 29 місце у рейтингу, Британія – 11, Японія – 36, Китай – 31. До трійки найгірших країн увійшли Індія, Аргентина та Філіппіни.

До слова, станом на 1 жовтня 2024 року в Україні нараховується 10,34 млн пенсіонерів. Лише 12,7% із них отримують пенсію понад 10 тис. 10,34 млн пенсіонерів отримують виплати від держави. Наразі майже кожен четвертий пенсіонер продовжує працювати – 2,8 млн українців. Середня виплата у працюючих пенсіонерів близько 6 257 грн. До порівняння, середня пенсія по країні – 5 851 грн або ж 141$

Романчук Микола

Recent Posts

В Україні введено жорсткі штрафи за порушення правил з автомобільними номерами

Українським водіям варто бути обачними: законодавство щодо номерних знаків стало суворішим, і нехтування правилами може…

1 годину ago

«Флот-примара»: як Росія створила тіньову імперію на морях по всьому світу

Російський «тіньовий флот» продовжує залишатися головним болем для світової економіки та навколишнього середовища. Великобританія оголосила…

1 годину ago

Таємний роман чи інтрижка: Анджеліну Джолі застукали з бойфрендом у готелі

Анджеліна Джолі, зірка «Містера і місіс Сміт» та «Маліфісенти», знову опинилася у центрі уваги. Цього…

2 години ago

Сестра лідера КНДР, обізвала Україну та Південну Корею «невихованими собаками США»

Сестра Кім Чен Ина, Кім Йо Чжон, знову опинилася у центрі міжнародного скандалу. Цього разу…

2 години ago

Осінь “на стилі”: Які пальта носитимуть всі модниці цього року

Осінь 2024 року приносить нові тенденції у світ пальт, які вже стали невід'ємною частиною жіночого…

2 години ago

Ви в “чорному списку” ТЦК: як уникнути покарань за порушення військового обліку

В Україні електронна система призову, відома як «Оберіг», часом може позначати статус «розшукується» для осіб,…

2 години ago