Гучна диверсія у Польщі: Варшава назвала винного

Польща звинуватила Росію в організації диверсії на своїй території, країна оголошує про закриття російського консульства у Познані.

У вівторок, 22 жовтня, міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський повідомив у мікроблозі X, що ця диверсія мала бути інспірована та контрольована структурами іноземної держави. За його даними, за цими спробами стоїть Москва: 

“Влада Республіки Польща змушена рішуче реагувати. Тому я прийняв рішення закрити консульство Російської Федерації в Познані, а його співробітників вважати небажаними на території Республіки Польща”.

Диверсія у Польщі

Раніше польський міністр Сікорський повідомляв про затримання українця, який планував підпал однієї з фабрик на території країни. Чоловік заявив, що готував диверсії за дорученням спеціальних служб Російської Федерації.

За даними польських ЗМІ, мова йде про одесита Сергія С., який живе у Німеччині з січня 2024 року. На допиті він нібито сказав польським слідчим, що його “спокушав диявол”.

Як відомо, від початку повномасштабної війни у Європі неодноразово лунали заяви про небезпеку діяльності російських шпигунів та агентів.

Ковальчук Світлана

Recent Posts

Корчинський визнав, що мобілізаційний вік може опуститися до 14 років

Відомий український політик та громадський діяч Дмитро Корчинський озвучив резонансну заяву про можливе зниження мобілізаційного…

8 хв. ago

Ціни зростають. Скільки коштує оренда житла у Польщі та де найдешевше

Середня вартість оренди житла у Польщі за рік зросла на 2%, що еквівалентно 80 злотим.…

17 хв. ago

Названо 5 найбільш популярних вживаних автомобілів у Британії

Ринок вживаних автомобілів продовжує зростати, і доволі важко обрати машину, коли пропонується так багато моделей. Видання Express назвало найбільш…

25 хв. ago

Вчителі, водії та кухарі: працівників яких професій бракує у столиці

Від початку року у Києві зафіксовано понад 14 тис. вакансій від столичних роботодавців. Про це повідомила Державна…

35 хв. ago

Готуйте щонайменше 10 000 грн: “Нафтогаз” запропонував українцям оновити лічильники

"Нафтогаз" запропонував українцям позбутися старих приладів обліку та встановити нові смарт-лічильники, які мають низку переваг.…

44 хв. ago

Нідерланди покарали депутата, який опублікував пост із нацистським прапором

Окружний суд Гааги визнав депутата Пепейна ван Хоувелінгена від нідерландської проросійської партії FVD («Форум за демократію») винним…

51 хв. ago