В зоопарку панди почали гавкати на людей: перефарбовані собаки обурили відвідувачів

У китайському місті Гуанюань зоопарк опинився у центрі скандалу після того, як відвідувачі виявили, що замість справжніх панд у вольєрах знаходяться перефарбовані собаки. Замість обіцяних екзотичних тварин, яких рекламували в брошурах, глядачам показували двох собак породи чау-чау, яких пофарбували у чорно-білі кольори, щоб ті нагадували панд.

Ця ситуація викликала обурення серед відвідувачів, які помітили, що тварини поводяться зовсім не як ведмеді: вони висовували язики та гавкали. Один із відвідувачів зняв на відео “панд”, що виглядали досить підозріло — чорні вуха, кінцівки та круги навколо очей не змогли приховати їхню справжню природу.

Коли відвідувачі зрозуміли, що їх обдурили, вони почали вимагати повернення грошей. Представники зоопарку стверджували, що не заявляли про наявність справжніх панд, але згодом зізналися, що пофарбували собак, які зовні нагадують панд.

Це не перший випадок для китайських зоопарків: раніше інший зоопарк також виставляв перефарбованих чау-чау, пояснюючи, що у них немає справжніх панд.

Ситуація викликала занепокоєння щодо жорстокого поводження з тваринами. Відвідувачі звинуватили зоопарк у неналежному ставленні до собак. Проте представники звіринцю стверджують, що фарба безпечна для тварин: “Натуральні барвники можна використовувати для собак з довгою шерстю”, — зазначив прессекретар.

Незважаючи на пояснення, ситуація привернула багато уваги і викликала суперечки щодо етики такого підходу до управління зоопарком.

Коломієць Надія

Recent Posts

Брат Кейт Міддлтон встановив принизливий рекорд у коледжі

37-річний Джеймс Міддлтон, заводчик собак, бізнесмен і брат принцеси Уельської Кетрін, написав книжку спогадів "Знайомтеся,…

2 хв. ago

Тарифи на електроенергію: чому у Європі ціни падають, а в Україні тільки зростають

Ціни на електроенергію для мешканців Європи значно знизилися, про це розповів енергетичний експерт Олег Попенко.…

11 хв. ago

До Землі наближається астероїд, який стане другим Місяцем

До Землі наближається астероїд 2024 PT5, який потрапить в гравітаційну пастку нашої планети і тимчасово стане другим…

20 хв. ago

Трамп не балотуватиметься у 2028 році, якщо програє вибори у листопаді

Кандидат у президенти США Дональд Трамп заявив, що не балотуватиметься на пост глави держави у…

28 хв. ago

По річці Сейм рухається повторне забруднення: що відомо

На річці Сейм повторне забруднення продовжує рухатися по руслу. Покращення фіксується тільки по пункту села Чумакове. Там прозорість води збільшилася,…

37 хв. ago

Винне суспільство: у Раді пояснили, коли приймуть закон про демобілізацію і строки служби

В Україні не розв'яжуть питання зі строками служби та можливістю демобілізації, поки будуть проблеми з мобілізацією та…

46 хв. ago