Вербували онлайн: в Іспанії заарештували чоловіків, які продавали біженок з України у сексуальне рабство

В Іспанії заарештували злочинну групу, яка продавала жінок у сексуальне рабство. Жертвами угруповання були переважно біженки з України, а також громадянки Білорусі.

Про це повідомило видання Europol. Зазначається, що своїх жертв зловмисники заманювали обіцянками організувати для них візи біженців, фінансову підтримку та роботу.

За даними ЗМІ, банду заарештували ще 24 травня. Вона складалася з п’яти осіб – одного громадянина Іспанії, двох росіян та двох українців. Правоохоронці ідентифікували 14 жертв угруповання. Під час обшуків у затриманих виявили два розкішні автомобілі, готівку, електронне обладнання, трудові контракти на роботу в сфері послуг та інші документи, пов’язані з клубом, де експлуатувалися жертви.

Як йдеться в матеріалі, злочинці діяли з 2020 року. Своїх жертв вони знаходили в інтернеті, переважно через соціальні мережі, представляючись менеджерами рекрутингової агенції. Жертвам пропонували “роботу” хостес на вході до закладу. Потім імовірні торговці людьми експлуатували жінок у клубі розпусти в Ель-Ехідо в Іспанії.

Зазначається, що злочинна група отримувала величезні незаконні прибутки від експлуатації великої кількості жінок. Жертв розміщували у трьох будинках, наданих однією особою, яка керувала нічним клубом. Ізолюючи бранок від решти суспільства, торговці людьми намагалися мінімізувати ризики викриття поліцією або втечі жінок, що дозволяло їм утримувати, контролювати та повністю експлуатувати жертв.

Ольга Степанова

Recent Posts

Люди панікували та кричали: літак під час сильної турбулентності розірвало на частини (відео)

Пасажирський лайнер авіакомпанії Air Europa, що прямував з Іспанії до Уругваю, "розірвало на частини" внаслідок сильної…

12 хв. ago

У вівторок киян знеструмлюватимуть у світло-сірій зоні: світла не буде вже до півдоби

Більш жорсткі умови розподілення електроенергії пов'язані зі спекотною погодою, що встановилася днями в Україні, а…

28 хв. ago

Фінляндія суттєво скорочує кількість притулків для біженців

Міграційне відомство Фінляндії Migri цього літа та восени має намір скоротити кількість місць для розміщення…

32 хв. ago

Юрист пояснив, що працівники ТЦК не можуть робити стосовно громадян

Працівники ТЦК та СП не мають права вчиняти стосовно громадян певні дії. Вони можуть перевіряти у чоловіків…

36 хв. ago

У десяти областях України оголосили штормове попередження (список)

На вівторок, 2 липня, в Україні оголосили штормове попередження. Про це свідчить прогноз Українського гідрометцентру. Негода, за…

39 хв. ago

Із президентів у королі: Байден розкритикував рішення суду щодо Трампа

Рішення Верховного суду США про президентську недоторканність створює "небезпечний прецедент". На практиці воно означає, що Дональд Трамп…

42 хв. ago