США озброюють Африку замість України: обурились навіть республіканці

Республіканці розкритикували адміністрацію президента США Джо Байдена за те, що вона, оминаючи законодавців, відправила озброєння до Кенії, замість того, щоб передати його Україні.

Кенійські війська, розгорнуті на Гаїті, отримали військове обладнання на десятки мільйонів доларів, тоді як воно могло б бути використане для допомоги Києву.

У статті наголошується, що такий крок адміністрації Байдена викликає занепокоєння, що допомога США Гаїті може негативно вплинути на Україну. Річ у тім, що Києву Білий дім також передає обладнання безпосередньо зі складів Пентагону. Водночас неможливо сказати, скільки озброєння знадобиться для того, щоб взяти під контроль банди, які з кожним днем стають сильнішими та впливовішими.

“Збройні сили проводять внутрішній аудит запасів, щоб побачити, що вони можуть виділити для Гаїті, що ставить їх у пряму конкуренцію з Україною за ресурси“, — сказав помічник представника Республіканської партії на умовах анонімності.

Своєю чергою у Держдепі заявили, що США “реагують на численні критичні потреби в усьому світі, і сценарії розвитку подій в Україні та Гаїті різні”. Чиновник, який побажав залишитися анонімним, зазначив, що підтримка Гаїті не позбавляє США можливості допомагати Україні та не обмежує цю допомогу.

“Обидва пріоритети важливі, і в кожному випадку ми визначаємо підтримку з урахуванням потреб наших партнерів“, — наголосив він.

Лисенко Катерина

Recent Posts

Варто звернутися до лікаря: вчені назвали ще одну причину поганого сну

Лікар-натуропат, докторка Беккі, нещодавно поділилася своїми спостереженнями в соціальних мережах, припустивши, що низький рівень кортизолу…

4 хв. ago

Не свистів у хаті: чоловік чиновниці на ліжку з доларами став героєм нової порції мемів

Вже другий день не зупиняються меми та жарти з приводу того, що у керівниці Хмельницького…

27 хв. ago

Мобілізація здивує цієї осені-зими: скільки українців планують призвати до кінця року

Згідно зі звітом The Times, Україна планує мобілізувати додатково 200 тисяч осіб до кінця року. Однак перспективи…

32 хв. ago

З’явилися кадри звільнення газовидобувних веж біля Зміїного (відео)

Унікальна операція Сил оборони, як зазначають у Держприкордонслужбі, дає можливість українським захисникам контролювати значну частину…

43 хв. ago

Дія бумеранга в силі: у Росії прорвало ще одну дамбу

У Шелаболіхінському районі Алтайського краю прорвало дамбу, яка знесла дорогу, що з'єднує дві частини одного…

49 хв. ago

Лікар визнав себе винним у смерті зірки серіалу “Друзі” Метью Перрі: це вже третій

Лікар, обвинувачений у зв'язку зі смертю зірки серіалу "Друзі" Меттью Перрі, визнав себе винним у…

55 хв. ago