Новий міністр оборони РФ був тісно пов’язаний із Пригожиним

Білоусов ще на посаді помічника президента з економіки, яку він обіймав з 2013 по 2020 рік, займався безліччю армійських питань.

Новий міністр оборони РФ Андрій Білоусов раніше курирував діяльність загиблого засновника ПВК Вагнера Євгена Пригожина , повідомляє Центр «Досьє» з посиланням на джерела, а також на листування Білоусова, до якого отримали доступ розслідувачі.

Як розповіло виданню джерело, близьке до керівництва Міноборони, Білоусов ще на посаді помічника президента з економіки, яку він обіймав з 2013 по 2020 рік, займався безліччю армійських питань. «Усі пропозиції президенту щодо господарської політики Міністерства оборони завжди проходили через Білоусова. Більше того, коли він перейшов на посаду віце-прем’єра в уряді, ці завдання теж перейшли за ним», — розповів співрозмовник видання.

Також, за словами джерела, Білоусов займався діяльністю засновника ПВК Вагнера Євгена Пригожина. «Вони з Пригожиним іноді сиділи прямо в обійми — природно, один до одного на «ти», «Жень» і таке інше. Їхні робочі зустрічі нагадували сімейні посиденьки з чаєм — неформально промовляли всі питання, потім кивали на молодших співробітників, і ті вже все оформляли у справжню доповідь. Адже система працює так, що Перший ніколи не приймає рішення: надходить пропозиція, Білоусов її опрацьовує і готує доповідь (зазвичай на ній стоять підписи Білоусова і Шойгу), далі ця доповідь виявляється у президента. Володимир Володимирович лише ставить на ньому приписку «согл.» – І все», – стверджує співрозмовник.

Зустрічі з Білоусовим та його підлеглими також позначені в особистому календарі Пригожина, який має «Досьє». Крім того, видання пише, що, згідно з поштовим листуванням Білоусова, у 2018 році він намагався терміново продати віллу на узбережжі Середземного моря в Італії. Згадувалась ціна продажу — близько 600 тисяч євро. Інші 600 тисяч євро Білоусов у той же період поклав на рахунок у мальтійському Bank of Valletta.

Лисенко Катерина

Recent Posts

Повістки поштою: у МО попередили, коли почнуть їх масово розсилати українцям

Після закінчення 60-денного терміну, передбаченого законом для уточнення військово-облікових даних, в Україні для передачі повісток…

2 хв. ago

Безугла знову накинулася на Сирського та “рознесла” його: нова гучна заява нардепки

Народна депутатка Мар'яна Безугла знову "рознесла" головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського. Цього разу вона розкритикувала його за поїздки на…

4 хв. ago

З роботи зможуть звільнити за порушення правил поведінки: Зеленський підписав закон

Верховна Рада подолала вето президента України та схвалила із врахуванням його пропозицій проєкт закону №7731…

28 хв. ago

В Укренерго розповіли, коли 3 липня буде найгірша ситуація зі світлом в Україні

Графіки відключень світла у середу, 3 липня, діятимуть по всій Україні з 00:00 до 24:00. Заходи обмеження споживання…

1 годину ago

“Вирішуємо наше майбутнє”: Джилл Байден прокоментувала дебати чоловіка

Каденція Джо Байдена добігає кінця. Восени 2024 року стане відомо, чи оберуть його на другий…

1 годину ago

Після введення шестиденного робочого тижня у Греції розпочалися протести

У Греції набули чинності законодавчі зміни, які формально запроваджують шестиденний робочий тиждень. Вони вже викликали…

1 годину ago