Росія вирішила «підкупити» Індію сотнями надзвукових крилатих ракет

Міністерство оборони Індії уклало контракт із компанією BrahMos Aerospace на постачання понад 200 надзвукових крилатих ракет збільшеної дальності. Про це пишуть росЗМІ із посиланням на свої джерела в Нью-Делі.

Ця компанія – спільне підприємство Росії та Індії. Ракета створена російським НУО машинобудування та індійською Організацією оборонних досліджень та розробок. «Угода схвалена. Контракт буде підписано на початку березня», – розповів співрозмовник.

Ракета BrahMos відрізняється високою дальністю польоту – 450 кілометрів. Вона розвиває швидкість, що перевищує швидкість звуку приблизно в 2,8 рази. Передбачається, що індійська армія озброїть цими ракетами чотири новітні есмінці класу Visakhapatnam і ще сім фрегатів типу 17А. Вартість угоди оцінюється у $2,3 млрд.

Ракети вже перебувають на озброєнні індійських ЗС. BrahMos Aerospace також пропонує їх на експорт у треті країни. Першим іноземним замовником ракет BrahMos стали Філіппіни.

Нагадаємо, Росія не залишає планів військового співробітництва із Індією. Новий завод, де серійно вироблятимуть російсько-індійські крилаті ракети нового покоління BrahMos-NG, розпочне роботу наприкінці 2025 року. Про це заявив директор з експорту компанії «Брамос» Правін Патхак. 

BrahMos Aerospace – спільне індійсько-російське підприємство, що виробляє надзвукові крилаті ракети, які можна запускати з підводних човнів, кораблів, літаків або з наземних платформ. Підприємство було створено у 1998 році та названо на честь річок Брахмапутра та Москва. Російську сторону у спільному підприємстві представляє «НУО Машинобудування».

Ольга Степанова

Recent Posts

Ще один російський НПЗ зупинив переробку нафти після успішної атаки українских дронів

Туапсинський НПЗ компіанії Роснєфть зупинив переробку нафти внаслідок пожежі, яка сталася після атаки безпілотних літальних…

14 години ago

В Україні випробували унікальний дрон: невидимий для мін

Днями представники силових структур, технічні фахівці і потенційні експлуатанти протестували дрон, який може суттєво допомогти…

20 години ago

Захід зупинить Путіна, якщо він зважиться на ядерний удар – Маломуж

Колишній голова Служби зовнішньої розвідки України, генерал армії України Микола Маломуж спрогнозував, як перспектива проведення Росією навчань…

20 години ago

Прогноз погоди на вихідні 18–19 травня: бувало і тепліше

За даними Sinoptik.ua, у більшості регіонів України після затяжного періоду прохолоди нарешті потеплішає, тож можна…

20 години ago

Вибори в США: американці ненавидять політику Байдена, а Трампа як особистість

Видання The Hill пише про те, що президент Джо Байден непопулярний серед виборців. Жодне опитування…

2 дні ago

Прибуток найбільших банків Росії впав

Найбільші банки Росії почали сильніше відчувати на собі санкції за війну в Україні: прибуток 20…

2 дні ago