Російський завод Новатек призупинив роботу після атаки українських дронів під Санкт-Петербургом

Про це повідомляє Bloomberg із посиланням на заяву компанії Новатек.

Завод займається переробкою на нафту стабільного газового конденсату, який є побічним продуктом видобутку природного газу та нафти, а також відвантажує нафтопродукти на зовнішні ринки. Він розташований поряд зі спеціалізованим терміналом, де зберігається продукція.

Згідно з повідомленням, завод з переробки газового конденсату припинив усі технологічні операції. Також повідомлялося, що ніхто не постраждав.

У ніч на 21 січня у порту Усть-Луга Ленінградської області Росії сталася пожежа.

Telegram-канал Осторожно, новости повідомив, що незадовго до пожежі жителі найближчих міст повідомляли про звуки безпілотників у небі, потім пролунали вибухи.

Пізніше стало відомо, що пожежа сталася на терміналі компанії Новатек — найбільшого в Росії незалежного виробника природного газу.

Обізнані джерела повідомили nv.ua, що атака на морський термінал в Усть-Лузі була спецоперацією Служби безпеки України. На цьому об’єкті, зокрема, переробляють паливо для окупаційних військ.

Співрозмовник NV розповів, що нафтовий термінал Усть-Луга Ойл є важливим обʼєктом для росіян. Він додав, що успішна атака на такий термінал завдає не лише економічних збитків ворогу, позбавляючи окупантів можливості заробляти кошти на ведення війни в Україні, але й значно ускладнює логістику палива для військових РФ.

У міноборони Росії наразі не прокоментували атаку дронів на нафтовий термінал, проте губернатор Ленінградської області Олександр Дрозденко повідомляв, що внаслідок пожежі у порту Усть-Луга нібито немає постраждалих. За його словами, було проведено евакуацію персоналу.

Ольга Степанова

Recent Posts

Ліміти на карткові перекази: ПриватБанк скасує обмеження для частини клієнтів

На деяких клієнтів ПриватБанку не буде поширюватись ліміт на перекази з картки на картку, встановлений…

9 хв. ago

“Вагітна онлайн”: модель OnlyFans вразила українців “історією кохання” (відео)

В українському сегменті Інтернету обговорюють історію, пов’язану з моделлю OnlyFans. Дівчина розповіла подробиці свого інтимного життя,…

15 хв. ago

Військовозобов’язаним готують нові штрафи: що зміниться найближчим часом

Юрист Роман Симутін прокоментував можливі штрафи для військовозобов'язаних, зазначивши, що хоча наразі ситуація не надто…

21 хв. ago

На Львівщині поліція розслідує загадкове вбивство подружжя у будинку

В одному з сіл у Шептицькому районі виявили мертвими подружжя. Зловмисник втік з місця події…

26 хв. ago

Повістки “Укрпоштою”: термін явки в ТЦК скоротили вдвічі

В Україні змінилися терміни явки резервістів та військовозобов'язаних до терцентрів комплектування та соцпідтримки (ТЦК) за…

36 хв. ago

Пенсія від Польщі та України на один рахунок: чи можна об’єднати стаж і отримати більше

Завдяки двосторонній угоді про соціальне забезпечення між Україною та Польщею, українські громадяни, які проживають у…

45 хв. ago