Рекордна кількість росіян виступила за завершення війни, — росЗМІ

Рекордна кількість росіян виступила за завершення війни без досягнення цілей, які поставив глава Кремля Володимир Путін. Про це пише видання The Moscow Times.

За словами журналістів, майже половина (49%) російських громадян підтримали б виведення російських військ і мирні переговори з Україною без досягнення цілей так званої “СВО”. Це випливає з результатів телефонного опитування проєкту “Хроники” і дослідницької групи Extreme Scan.

У матеріалі йдеться, що це максимальний показник від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Щоправда, як зазначається, не підтримали б таке рішення 33% опитаних.

Видання пише, що 63% респондентів віддали б перевагу укладенню мирної угоди між Україною і Росією протягом найближчого року на основі “взаємних поступок”.

Ба більше, як повідомляється, 49% росіян віддали б перевагу миру мобілізації. Протилежної думки дотримуються 29% респондентів. При цьому 30% росіян, які брали участь у дослідженні, прямо заявили, що не готові вирушити на війну з українцями.

За словами журналістів, опитування проводилося з 10 до 17 вересня і охопило 800 осіб, відібраних методом стратифікованої випадкової вибірки. За словами дослідників, похибка результатів становить 3,45% при 95%-му рівні довіри.

Коломієць Надія

Recent Posts

Штам COVID-19 XEC вже в Польщі: вчені впевнені, що саме він “кошмаритиме” людей взимку

Новий варіант COVID-19, який вчені назвали XEC, вже почав розповсюджуватися світом і може незабаром стати…

7 хв. ago

РФ, ймовірно, втратила 750 тисяч снарядів, це тримісячний запас, – естонська розвідка

На складах у Тверській області було знищено приблизно тримісячний запас боєприпасів для російської армії. Це матиме…

10 хв. ago

Вам тут не раді: європейська країна створює біженцям люті умови – залишитись зможуть одиниці

У Нідерландах спостерігається помітна тенденція до посилення міграційної політики. Влада країни планує ввести одні з…

19 хв. ago

Мобілізація в України: що очікує чоловіка, який відмовився від повістки

Під час перевірки ВОД у громадських місцях, уповноважені представники ТЦК або поліції можуть вручити повістку військовозобов'язаному. Проте…

22 хв. ago

Школярам встановлять нові правила відвідування уроків: за що суворо каратимуть

У Міністерстві освіти України розглядають ініціативу скоротити максимальний термін відсутності дитини в школі без поважної…

30 хв. ago

Нові правила перевірки документів та видачі повісток: які зміни готують українцям

В Україні готують зміни до законодавства стосовно перевірки військово-облікових документів та отримання повісток. Омбудсман Дмитро Лубінець опублікував інфографіку,…

45 хв. ago