“Провал розвідки РФ”: Telegram почав співпрацювати з правоохоронцями

Перебуваючи під вартою у Франції мільярдер російського походження, засновник месенджера Telegram Павло Дуров пообіцяв співпрацювати з французьким правосуддям і забезпечити виконання його вимог, наскільки дозволяють людські ресурси платформи.

Таку інформацію дізналося видання Le Figaro. За відомостями Liberation, Telegram уже почав співпрацювати з французькими правоохоронцями. У Раді національної безпеки і оборони України назвали таку зміну в політиці адміністрації месенджера провалом розвідки РФ.

Видання Liberation з’ясувало, що Telegram фактично відреагував на запити Управління у справах неповнолітніх (OFMIN) нацполіції та жандармерії під час кількох кримінальних розслідувань, надавши елементи, які можуть ідентифікувати певних підозрюваних. За відомостями журналістів, зокрема, йдеться про злочини проти дітей.

“Двері дійсно відчиняються”, – сказала начальник відділу J3 (JUNALCO) прокуратури Парижа, який займається боротьбою з кіберзлочинністю, Джоанна Брусс.

За відомостями журналістів, одна з країн ЄС уже отримала відповідь на запит щодо групи в месенджері, в якій обговорювали близько 100 замовних убивств. Крім того, нібито Південна Корея очікує відповідь на запит, надісланий Telegram.

Початок співпраці Telegram із правоохоронцями – провал розвідки РФ, вважає керівник Центру протидії дезінформації (робочий орган РНБО) Андрій Коваленко.

“Telegram після затримання Павла Дурова в Парижі почав співпрацювати з правоохоронними органами не лише Франції, а й інших країн. Усе, як і говорив у перші дні. Для російської розвідки все дуже погано. Це провал”, – вважає він.

Коломієць Надія

Recent Posts

Чому не треба одразу вмикати світло у номері: працівниця готелю дала пораду туристам

Перевірка готельного номера на наявність постільних клопів має бути першочерговою, коли ви вперше прибуваєте до помешкання. Це…

4 години ago

У Німеччині штрафують за шум від дітей. Через донос сусіда сім’ю емігранта можуть оштрафувати на 250 тисяч євро

Німеччина відома суворими законами щодо порушення прав людини. Сімейне життя в Бад-Годесберзі, Бонн, перетворилося на…

4 години ago

Холодна осінь наближається: де та коли в Україні будуть перші заморозки

Тепла осінь в Україні протримається недовго, адже вже наприкінці вересня очікується значне похолодання. В деяких областях…

4 години ago

На Одещині оголосили повторний тендер на реконструкцію дитсадка за 180 мільйонів гривень

На Доброславі Одеської області знову шукають підрядника для реконструкції дитячого садка "Країна мрій. Це вже…

4 години ago

На 40% більше вже з січня: кому з українців доведеться сплачувати величезні податки

Українцям розповіли, кому доведеться сплачувати податків на 40% більше уже із січня. Про це йдеться у матеріалі Факти. Верховна…

5 години ago

Мобілізація в Україні: у Раді заговорили про зниження призовного віку до 50 років

В Україні триває загальна мобілізація і повістку можуть отримати військовозобов'язані громадяни віком від 18 до 60 років.…

5 години ago