“Провал розвідки РФ”: Telegram почав співпрацювати з правоохоронцями

Перебуваючи під вартою у Франції мільярдер російського походження, засновник месенджера Telegram Павло Дуров пообіцяв співпрацювати з французьким правосуддям і забезпечити виконання його вимог, наскільки дозволяють людські ресурси платформи.

Таку інформацію дізналося видання Le Figaro. За відомостями Liberation, Telegram уже почав співпрацювати з французькими правоохоронцями. У Раді національної безпеки і оборони України назвали таку зміну в політиці адміністрації месенджера провалом розвідки РФ.

Видання Liberation з’ясувало, що Telegram фактично відреагував на запити Управління у справах неповнолітніх (OFMIN) нацполіції та жандармерії під час кількох кримінальних розслідувань, надавши елементи, які можуть ідентифікувати певних підозрюваних. За відомостями журналістів, зокрема, йдеться про злочини проти дітей.

“Двері дійсно відчиняються”, – сказала начальник відділу J3 (JUNALCO) прокуратури Парижа, який займається боротьбою з кіберзлочинністю, Джоанна Брусс.

За відомостями журналістів, одна з країн ЄС уже отримала відповідь на запит щодо групи в месенджері, в якій обговорювали близько 100 замовних убивств. Крім того, нібито Південна Корея очікує відповідь на запит, надісланий Telegram.

Початок співпраці Telegram із правоохоронцями – провал розвідки РФ, вважає керівник Центру протидії дезінформації (робочий орган РНБО) Андрій Коваленко.

“Telegram після затримання Павла Дурова в Парижі почав співпрацювати з правоохоронними органами не лише Франції, а й інших країн. Усе, як і говорив у перші дні. Для російської розвідки все дуже погано. Це провал”, – вважає він.

Коломієць Надія

Recent Posts

Хоче за нього заміж: на що пішла дівчина Бреда Пітта заради актора

Інес де Рамон намагається зміцнити довіру зі своїм бойфрендом Бредом Піттом, з яким зустрічається майже…

2 хв. ago

Хотіла уваги Чарльза: як вагітна принцеса Діана налякала королеву Єлизавету ІІ

Вагітна принцеса Діана в 1982 році була настільки нещасною, що кинулася зі сходів, аби привернути…

6 хв. ago

Ізраїль знову завдав удару по Лівану: “Хезболла” випустила ракети у відповідь

Армія оборони Ізраїлю у суботу, 21 вересня, завдала авіаударів по об'єктах "Хезболли" у Лівану. Одразу після ізраїльскої…

11 хв. ago

Оренда житла в Україні: названі найдорожчі та найдешевші регіони

Середня вартість оренди однокімнатної квартири в Україні у серпні 2024 року становила 6 962 гривень. Це на 0,7%…

21 хв. ago

Хлопець натрапив на рибу-“психопатку”, яка переслідуватиме його в кошмарах (відео)

Шукач пригод і завзятий рибалка Кем Вайлд досліджував мулисті мілини в регіоні Пілбара, великому, сухому…

24 хв. ago

Журналісти дізналися, коли з’явиться закон про демобілізацію

Найближчим часом в Україні не планується проводити демобілізацію військових, які служать від початку повномасштабного вторгнення.…

29 хв. ago