У Росії загадково зламалися відразу 5 із 18 нових військових літаків Іл-76

Стало відомо, що Міноборони РФ втратило низку літаків Іл-76 і тепер шукає когось на роль “цапа-відбувайла”, адже Путін такого не простить навіть своїм соратникам.

Відомо, що на кінець 2023 року Міністерство оборони Росії мало 18 літаків Іл-76МД-90А. Однак зараз їх кількість зменшилася на третину.

Про це написало пов’язане з Кремлем видання ” Комерсант ” та російське опозиційне видання ” Важливі історії “.

Справа в тому, що з 2017 по 2022 рік Балашихинський ливарно-механічний завод (БЛМЗ) закуповував підшипники у невідомого постачальника, та ще й за підробленими документами, які стверджують, що деталі пройшли перевірку Міноборони. А все для того, щоби не зривати оборонне замовлення Міноборони РФ.

У результаті використання неякісних компонентів у складі коліс призвело до того, що з ладу вийшли 5 із 18 нових військових літаків Іл-76МД-90А. Це модернізовані Іл-76, призначені для перевезення військ і вантажів.

Тепер слідство стверджує, що була “завдана істотна шкода інтересам держави, що охороняється законом, в особі Міноборони Росії”, а також завдано шкоди обороноздатності та безпеці держави.

Як розповіли джерела, знайомі із ситуацією, зараз ведеться розслідування щодо невстановлених осіб із числа керівництва ВАТ “Балашихинський ливарно-механічний завод” (БЛМЗ), розташованого в промзоні на шосе Ентузіастів у Москві.

За цим фактом порушено кримінальну справу за ст. 201.1 КК РФ (Зловживання повноваженнями під час виконання державного оборонного замовлення). Слідство вже провело вилучення документів у БЛМЗ, допитує його керівників та засновників. Підставою для розслідування стали дані прокуратури, яка наглядає за режимними об’єктами.

Нагадаємо, у березні російський Іл-76 упав поблизу аеродрому в місті Іваново. А до цього такий же літак упав у Білгородській області. Тоді Міноборони РФ заявило, що на його борту нібито були 65 українських військовополонених, яких перевозили для обміну, а також шість членів екіпажу та троє супроводжуючих.

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

18 хв. ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

20 хв. ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

21 хв. ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

31 хв. ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

33 хв. ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

35 хв. ago