“Викидають навіть готівку”: чоловік заробив $66 тисяч на продажу сміття

Леонардо Урбано з Австралії, який риється у смітті, минулого року заробив близько $66 тисяч. Чоловік шукає цінні речі та коштовності, а потім продає їх. Серед таких знахідок прикраси, побутова техніка, меблі, брендовий одяг та аксесуари. Про це пише видання Make it.

Щоранку після сніданку Урбано сідає на велосипед й прочісує вулиці Сіднея у пошуках сміттєвих баків.

“У величезних горах сміття попадаються неймовірні речі — прикраси, дизайнерський одяг й навіть готівка”, — каже 30-річний чоловік.

Міська рада пропонує мешканцям безплатні послуги з вивезення великогабаритного сміття, як правило, двічі на рік. Саме тоді люди викидають на вулиці техніку та меблі зазвичай в непоганому стані — комп’ютери, порохотяги, телевізори, холодильники, шафи та дивани.

Леонардо Урбано шукає цінні речі у сміттєвих баках Фото: Leonardo Urbano

За словами Леонардо, домогосподарства з більшою купівельною спроможністю викидають старі гаджети, щоб звільнити місце для новішої моделі, навіть якщо вони все ще в робочому стані.

“Коли вони хочуть новий гаджет, то купують його, а старий викидають лише тому, що батарея може бути вже не такою хорошою. Знахідки зазвичай потребують лише невеликого чищення та незначного ремонту”, — сказав він.

Австралієць приносить трофеї додому, сортує, щоб залишити собі або подарувати, а решту продає на таких платформах, як Facebook Marketplace.

Через обмежений простір у власній квартирі Урбано зізнається, що намагається продати речі протягом тижня-двох. Якщо знайти покупця не вдається, то він віддає їх безкоштовно, аби звільнити місце для нових партій.

Серед сміття трапляються дизайнерські сумочки Фото: Leonardo Urbano

“Мої друзі шоковані тим, як багато хорошого одягу опиняється на смітнику”, — зізнається Леонардо, додавши, що іноді люди забувають у кишенях пачки готівки.

Що він знайшов на смітнику торік

  • 50+ телевізорів;
  • 30 холодильників;
  • 20+ пральних машин;
  • 50 комп’ютерів/ноутбуків;
  • 15 диванів;
  • 50 порохотягів;
  • 150+ горщиків та рослин;
  • 100+ світильників та декоративних картин;
  • $849 готівкою.
Ольга Степанова

Recent Posts

В Україну прийшов потужний циклон із півдня: прогноз погоди на 6 жовтня

У неділю, 6 жовтня, в Україні буде хмарно. Про це повідомляє Укргідрометцентр. Синоптики прогнозують, що дощів в Україні…

2 хв. ago

В Україні офіційно схвалено бронювання за гроші: скільки будуть брати

В Україні планують запровадити систему економічного бронювання, яка надасть окремим категоріям працівників можливість отримати відстрочку…

6 хв. ago

Черги на водійські права: чому українцям доводиться чекати місяцями на іспит

У сервісних центрах МВС спостерігається дефіцит екзаменаторів та нестача талонів на практичний іспит. Про це повідомив начальник…

16 хв. ago

У Росії вирішили заборонити квадроберів

Російська влада хоче заборонити молодіжну субкультуру "квадроберів". Відповідний законопроєкт уже готують у Держдумі, пише "Астра". "Розробляю законопроєкт про…

22 хв. ago

Названо прізвисько принца Гаррі, про яке він хотів би не згадувати

Не секрет, що у принца Гаррі була дуже бурхлива молодість. І коли герцог Сассекський ще…

26 хв. ago

Кабмін вигадав, як боротися з бідністю: українцям платитимуть базову соцдопомогу

Міністерство соціальної політики України підготувало постанову Кабінету Міністрів України "Деякі питання реалізації експериментального проекту щодо надання базової…

36 хв. ago