Має шрам у стилі Гаррі Поттера і ніколи не носив обручку. 13 фактів про принца Вільяма, які ви не знали

Принц Уельський Вільям є одним із найважливіших членів королівської родини, поступаючись місце лише батьку королю Чарльзу III. Таку впливовість він отримав завдяки безперервній публічній роботі та виконанням своїх обов’язків ледь не протягом усього життя. Важливим фактором стало й те, що його мамою була відома на увесь світ принцеса Діана, яка ламала стереотипи суспільства та порушувала численні правила.

Її шляхом частково йде й принц Вільям, адже в мережі часто обговорюються чергове порушення світських протоколів. Усе через те, що герцог Кембриджський вже 34 роки безупину виконує королівські обов’язки і намагається перш за все показати британцям, що він така ж людина, як і всі інші. OBOZ.UA зібрав факти про принца Уельського, про які ви могли навіть не здогадуватися.

Принцеса Діана народила спадкоємця королівського трону 21 червня 1982 року, а вже 4 серпня немовля охрестили. У той же день прабабуся принца Вільяма та мама Єлизавети II, Єлизавета Боуз-Лайон, відсвяткувала своє 82-річчя. Невідомо, можливо через співпадіння віку королеви-консорта та року народження принца, Чарльз III і леді Ді обрали саме цю дату.

Його Королівська Високість принц Вільям, принц Уельський, герцог Корнуольський, герцог Ротсей, 1-й герцог Кембриджський, граф Честер, граф Каррік, 1-й граф Стратерн, барон Ренфру, 1-й барон Каррікфергюс, лорд Островів, принц і великий стюард Шотландії.

За свої 42 роки принц Вільям отримав 13 звань.

Коли Вільяму виповнилося 8 років, у березні 1991 року він разом із батьками, принцесою Діаною та тодішнім принцом Чарльзом III, поїхав до Кардіффа, столиці Уельсу, на святкування Дня святого Давида. Під час прогулянки біля собору Лландаффа вони отримали квіти від натовпу, і тоді маленький принц поставив свій перший королівський підпис у гостьовій книзі собору.

Того ж року він здійснив свій перший офіційний королівський візит за кордон, відвідавши Канаду разом із батьками та молодшим братом принцом Гаррі.

Як більшість членів королівської родини принц Вільям служив в армії перш ніж офіційно вступити в роль королівської особи. Це потрібно для того, щоб у випадку війни король, на титул якого націлений принц Уельський, міг бути головнокомандувачем військового полку Великої Британії.

Відомо, що він дуже хотів служити в Іраку, але йому відмовили через посаду старшого члена королівської сім’ї, який мав би зайняти трон. Усе заради безпеки.

Під час студентського навчання у Сент-Ендрюсі принц не міг впоратися із великою кількістю папараці, які переслідували на кожному кроці. Саме тому друзі придумали йому нове ім’я – Стів. Це допомогло відвернути увагу публіки від королівської особи. Ба більше, навіть Кейт Міддлтон використовувала це прізвисько, щоб слухачі не знали про майбутню присутність Його Високості.

Принца Уельського нечасто можна побачити в окулярах, але раніше він скаржився на поганий зір. Однак Його Величність знайшов у цьому величезний плюс – не бачивши людей та їхні емоції принц міг спокійно впоратися із тривогою.

Принцеса Діана настояла на тому, щоб народжувати принца Вільяма у лікарні, а не вдома в палаці, як то відбувалося з усіма членами родини раніше. Цим тодішня майбутня королева порушила протокол. Вже після цієї події усі подальші королівські особи народжували у лікарні.

Протягом двох років принц Уельський працював у авіаційній швидкій допомозі Східної Англії. Він виконував пошуково-рятувальні операції. Тоді принц навіть отримував заробітню плату, але усю її віддав на благодійність.

Що цікаво, під час роботи він також мав виконувати королівські обов’язки, але на половину ставки. Вже у 2017 році принц перейшов на повний робочий графік члена королівської сім’ї.

Вперше суспільство дізналося, що Його Високість пише лівою рукою, коли він поставив свій підпис у перший день навчання в Ітонському коледжі. Ймовірно, ця навичка йому дісталася від мами леді Ді. Подейкують, що його старший син принц Джордж також лівша, але поки ніхто не бачив, як він пише.

Для принца Вільяма простий шоколадний бісквітний торт – настільки улюблений десерт, що навіть вимагав його спекти на весілля із Кейт Міддлтон. Що цікаво, цей торт також обожнювала Єлизавета II.

У студентські роки герцог випадково отримав ключкою для гольфу по лобі від однокурсника. Після госпіталізації виявилося, що він мав вдавлений перелом черепа, який вимагав операції для виправлення. Нині не так вже й легко помітити на обличчі принца цей вертикальний шрам.

Принц Вільям щоразу з радістю чекав на прихід перукаря. І навіть сам ставив стілець на журнальний столик в його очікуванні. Адже під час стрижки юному принцу дозволяли дивитися “додаткове телебачення”. Тож поки перукар працював, принц Вільям насолоджувався переглядом улюблених телепередач.

За місяць до весілля із Кейт Міддлтон у 2011 році Сент-Джеймський палац повідомив, що Вільяму не вручатимуть обручку. Вся річ у тому, що принц не любить носити на собі прикраси та вважає це некомфортним.

Ольга Степанова

Recent Posts

Смертоносний вітер і цунамі спопелять світ: що станеться, якщо Земля перестане обертатися (відео)

Гіпотетичні сценарії завжди цікавили дослідників, оскільки змушують подивитися на те, що ми знаємо, з іншого…

1 годину ago

Скільки людей буде мобілізовано у 2024 році: нардеп розкрив плани

Командування Збройних сил України та військові на фронті зазначають, що потреба в особовому складі й мобілізації на…

2 години ago

Усе ще працювали: дайвер знайшов годинник вартістю 65 тисяч євро (фото)

Дайвер-любитель на ім'я Джорджіо знайшов на Майорці (Іспанія) годинник вартістю 65 тисяч євро і відмовився…

2 години ago

Російський генерал наказав обстріляти місто, в якому він народився — Нацполіція

Командувача дальньої авіації повітряно-космічних сил збройних сил Росії генерал-лейтенанта Сергія Кобилаша, який є уродженцем Одеси,…

2 години ago

Скоро заросте лісом: журналіст показав занедбаний залізничний вокзал у Донецьку

Журналіст Денис Казанський опублікував знімки залізничного вокзалу у Донецьку, який перебуває у руїнах. Приміщення тут…

2 години ago

Санаторій “Корал” у Криму отримав мільйони від влади РФ: ЗМІ знайшли слід українських власників – розслідування

У тимчасово окупованому Криму журналісти знайшли "клон" української компанії "Санаторій "Корал", зареєстрованої за законодавством Росії. Власниками компанії є колишня…

2 години ago