Компанія з Іспанії пропонує політ на повітряній кулі в космос за 200 тисяч євро

Іспанська компанія EOS-X Space оголосила про те, що вже наступного року охочі побачити космос і нашу планету з дуже великої висоти зможуть піднятися в стратосферу в семимісній капсулі, яка прикріплена до величезної повітряної кулі, пише New Atlas.

Коли йдеться про польоти до краю космічного простору на повітряній кулі, тобто майже туди, де починається справжній космос, то в цьому плані деякі люди можуть подумати про американську компанію Space Perspective.

З 2020 року ця компанія розробляє капсулу “Нептун”, всередині якої 8 космічних туристів зможуть піднятися на висоту 30 км над поверхнею Землі. Сам політ займе 6 годин.

На такій висоті можна побачити кривизну Землі і чорноту космосу. Капсула “Нептун” буде прикріплена до повітряної кулі, наповненої воднем. Але Space Perspective — це не єдина компанія, яка збирається надавати подібну послугу для космічних туристів.

На такій висоті можна побачити кривизну Землі та чорноту космосу Фото: New Atlas

Іспанська компанія EOS-X Space оголосила про те, що вже завершує розробку власної капсули EOS-X, яка має почати польоти з баз у Севільї та Абу-Дабі в третьому кварталі 2025 року.

Іспанська компанія EOS-X Space оголосила про те, що вже наступного року охочі побачити космос і нашу планету з дуже великої висоти зможуть піднятися в стратосферу в семимісній капсулі, яка прикріплена до величезної повітряної кулі. Фото: New Atlas

Ця капсула з вуглецевого волокна доставлятиме 7 туристів і одного пілота на висоту приблизно 40 км над поверхнею Землі за допомогою кулі, наповненої гелієм. Передбачається, що весь політ у стратосферу триватиме 5 годин: дві години потрібно на підйом, дві години капсула перебуватиме на вищевказаній висоті, а потім годину спускатиметься вниз.

Як і у випадку з капсулою “Нептун”, EOS-X матиме ергономічні сидіння, панорамні вікна, бар і туалет. Квиток для туристів коштуватиме від 150 до 200 тисяч євро за одне місце. У той час як політ у капсулі від Space Perspective обійдеться в 125 тисяч доларів. За приблизним курсом це 116 тисяч євро.

Як і у випадку з капсулою “Нептун”, EOS-X матиме ергономічні сидіння, панорамні вікна, бар і туалет. Квиток для туристів коштуватиме від 150 до 200 тисяч євро за одне місце Фото: New Atlas

Компанія EOS-X Space сподівається запропонувати особливо багатим клієнтам ще більше. Для цього вона планує побудувати комплекс SpaceHub на острові Картуха, який розташований на річці Гвадалквівір у Севільї. Там туристи зможуть провести кілька днів у розкішному готелі, беручи участь у таких заходах, як польоти на літаку в умовах невагомості та симуляції космічних місій у віртуальній реальності, а потім вирушать на вертольоті до місця старту капсули EOS-X.

Компанія EOS-X Space заявляє, що остаточні випробування капсули пройдуть найближчим часом. Який вигляд матиме такий політ можна побачити на відео нижче.

Ольга Степанова

Recent Posts

“Він просто геній”: пілот-віртуоз посадив літак лише з одним робочим колесом в шасі (відео)

Пілот-віртуоз здійснив "хрестоматійну" аварійну посадку на одному колесі. На драматичних кадрах можна побачити, як літак…

5 хв. ago

Стали відомі нові подробиці про загибель батискафа Titan і його екіпажу

Берегова охорона США опублікувала кадри загибелі підводного човна Titan після його смертоносного вибуху в червні…

18 хв. ago

Більшість працівників ТЦК не були на війні, – боєць із 3 ОШБр

У Третій окремій штурмовій бригаді (3 ОШБр) розкритикували жорсткі дії, які іноді застосовують працівники ТЦК,…

25 хв. ago

Генштаб Ізраїлю затвердив план наступу на Ліван – Israel National News

Начальник Генерального штабу ЦАХАЛу генерал-лейтенант Герці Халеві провів оцінку ситуації в північному командуванні за участю…

37 хв. ago

Рослини “розмовляють” одна з одною, і ми зможемо незабаром вивчити їхню мову – науковці

Багато хто сприймає рослини як мовчазні та пасивні, проте сучасна наука показує, що ці зелені…

46 хв. ago

Норвегія виявила високий рівень радіації з Чорнобилю: що сталось насправді

Влада Норвегії заявила про підвищення рівня радіації біля арктичного кордону з Росією. В Осло заявили, що високий…

58 хв. ago