Українці за кордоном уже отримали понад 600 тисяч паспортів

Центри державного підприємства «Документ» у шести європейських країнах видали понад 672 тисячі українських паспортів. Вказані дані не включають кількість документів, виданих в Італії. Про це повідомила заступниця міністра внутрішніх справ Катерина Павліченко.

У Польщі, Туреччині, Чехії, Словаччині, Німеччині, Іспанії та Італії центри ДП «Документ» опрацювали майже 900 тисяч заяв та видали понад 672 тисячі паспортів громадянина України.

За кордоном функціонують 13 центрів ДП «Документ» у 7 країнах. Українці можуть отримати послуги з оформлення паспортних документів та обміну посвідчення водія.

У Німеччині в центрах ДП «Документ» вже видано 210 тисяч ID-карток та закордонних паспортів

Наразі в Німеччині функціонує три таких центри, які належать до сфери управління МВС України. Станом на 17 квітня 2024 року, вони видали понад 210 тисяч ID-карток та закордонних паспортів. Співробітники центрів допомагають українцям оформити або відновити необхідні документи, а також консультують з питань міграції. Загалом з початку повномасштабної війни Німеччина прийняла близько 1,2 мільйона українців. Варто нагадати, що згідно з чинним законодавством, кожен громадянин України має право мати два чинних закордонних паспортів. Якщо, наприклад, людина подає документи на новий закордонний паспорт, при цьому старий є чинним, то вона має право залишити його. Попередній (або один з попередніх) закордонний паспорт підлягає анулюванню у разі якщо:

  • закінчився термін його дії,
  • у разі зміни інформації.

Крім цього, бувають випадки, коли старий паспорт для виїзду за кордон потрібен з певних причин. У цьому випадку анульований паспорт може не вилучатися за заявою особи, якій належить документ. Виняток становить зміна прізвища – у цьому випадку залишити старий закордонний паспорт, як чинний неможливо.

Ольга Степанова

Recent Posts

Яку техніку можна під’єднувати до портативної зарядної станції?

Портативні зарядні станції стають дедалі популярнішими завдяки своїй здатності забезпечувати резервне живлення під час вимкнення…

19 хв. ago

Один з найдорожчих у Лос-Анджелесі: як виглядає особняк Анджеліни Джолі за 25 мільйонів

Анджеліна Джолі – ікона стилю для поколінь. Бездоганний смак зірки поширюється, зокрема, і на її…

32 хв. ago

В Україні готують масовий призов: майже мільйон повісток буде вручено за 3 місяці

Кабінет міністрів України затвердив виділення 71,82 млн грн на централізоване виготовлення 900 тис. повісток, які…

41 хв. ago

Турецького забудовника засудили до 865 років в’язниці, через зруйновані землетрусом будинки

У Туреччині забудовника Хасана Альпаргюна символічно засудили до 62 довічних термінів позбавлення волі, що становить 865…

48 хв. ago

Президент Фінляндії пояснив алгоритм дій України для вступу до НАТО

Президент Фінляндії Александр Стубб заявив, що Україна спочатку стане членом Євросоюзу, а вже потім зможе…

1 годину ago

Жінка вирішила схуднути за допомогою рибних консервів і розповіла, що з цього вийшло

60-річна фельдшерка на ім'я Джейн розповіла, що їла 70 днів лише сардини. Ця дієта допомогла…

3 години ago