Імперська вежа Амбані: де живе одна з найбагатших родин Індії

Коли справа доходить до цієї сім’ї індійських мільярдерів, все вимірюється в найвищому ступені. Це стосується не тільки весіль і заручин їхніх дітей, а й особливо їхнього будинку. Індійська сім’я Амбані володіє величезними статками, повідомляє Bild.

Глава сім’ї 66-річний Мукеш Амбані володіє статками на суму близько 117 мільярдів доларів США. Він є главою компанії Reliance Industries Limited і проживає зі своєю сім’єю у другому за дорожнечею приватному будинку у світі під назвою “Антілія”.

Мільярдер Мукеш Амбані з дружиною Нітою Амбані Фото: instagram.com/nita.ambaniii

Висота 27-поверхової будівлі — 173 метри, площа — близько 37 000 квадратних метрів, що майже втричі більше за Рейхстаг (13 290 квадратних метрів — ред.). Будинок-вежа стоїть на ділянці площею один гектар на Алтамаунт-роуд у Мумбаї, Індія.

Будинок Амбані в Мумбаї Фото: Вiкiпедiя

Імперська вежа

Будівля зводилася з 2006 по 2010 рік за проектом архітекторів Perkins+Will з Чикаго. Кажуть, що ідея побудувати таку нерухомість для сім’ї спала на думку дружині багатія 60-річній Ніті Амбані під час перебування в готелі Mandarin Oriental у Нью-Йорку.

Житлова вежа розрахована на землетрус силою 8 балів. Крім того, будівля заснована на традиційній індійській концепції Васту, яку можна порівняти з фен-шуй. Це означає, що все засновано на квадраті, основній геометричній одиниці Ваасту.

Ніта Амбані Фото: instagram.com/nita.ambaniii

У будинку є кілька рівнів “живих” садів, які відокремлюють гараж від житлових приміщень нагорі. У вестибюлі встановлено дев’ять швидкісних ліфтів, що ведуть на рівень паркування і в житлові приміщення резиденції Амбані.

Ніта Амбані Фото: instagram.com/nita.ambaniii

Два ліфти призначені для персоналу. З вестибюля двоє сходів ведуть до бальної зали відкритого планування. Окрему танцювальну студію було відкрито для Ніти Амбані, яка є храмовою танцівницею.

Тут також є кафе-морозиво, храм, театр на 50 місць, оздоровчий центр зі SPA і центром йоги, а також снігова кімната.

Витрати на утримання

Близько 600 співробітників піклуються про добробут Амбані, і їхня зарплата вища за середню. Наприклад, за даними “India Times”, особистий кухар заробляє близько 200 000 індійських рупій на місяць, що еквівалентно 2230 євро. Для порівняння: середня зарплата в Індії становить близько 360 євро на місяць.

Імовірно, утримання самої будівлі коштує близько 270 000 євро на місяць. Але сім’я Амбані любить розкіш, зокрема й дорогі автомобілі.

Дорогі автомобілі Амбані

Сім’я володіє цілим парком розкішних машин і, як кажуть, їх близько 170. Серед колекції автомобілів особливо виділяється рожевий Rolls-Royce Phantom. Він належить Ніті Амбані.

За інформацією журналістів, у шестиповерховому гаражі “Антілія” можна знайти скарби автомобільного мистецтва, такі як Mercedes-Maybach S600 Guard, BMW 760Li, Ferrari 812 Superfast, Bentley Bentayga, Lamborghini Urus, Maserati Levante і Rolls-Royce Cullinan.

Ольга Степанова

Recent Posts

Новий закон про мобілізацію набув чинності: які основні зміни і кого вони стосуються

Сьогодні, 18 травня, в Україні набув чинності новий закон про мобілізацію. Кому треба оновити дані в…

14 хв. ago

Кабмін затвердив нову форму військового квитка: що змінилось

Кабінет міністрів затвердив нову форму військово-облікового документа. Відповідна постанова уряду оприлюднена на сайті Кабміну. "Відповідно до нового…

23 хв. ago

Україна попросила США скасувати обмеження бити американською зброєю по Росії, — WSJ

Україна звернулася до адміністрації президента США Джо Байдена з проханням зняти обмеження на використання наданої американської зброї…

25 хв. ago

Вдруге за півроку: атакований дронами НПЗ у Туапсе призупинив роботу

У ніч на 17 травня на території Росії було атаковано нафтопереробний завод у місті Туапсе. Після цього…

26 хв. ago

Удар по “секретній” базі ППО: у Криму підтвердили смерть командира військової частини

На території тимчасово окупованого Кримського півострова загинув командир військової частини Олександр Кулаков з Алушти, який воював на…

28 хв. ago

Ще один російський НПЗ зупинив переробку нафти після успішної атаки українских дронів

Туапсинський НПЗ компіанії Роснєфть зупинив переробку нафти внаслідок пожежі, яка сталася після атаки безпілотних літальних…

16 години ago