Лукашенко отримав недвозначний натяк,- експерт

Російські ЗМІ ніби неохоче заграють із цікавою темою. За різними оцінками, удари по НПЗ торкнулися приблизно 10% російської нафтопереробки . Начебто не критично, але є нюанс.

Як пишуть галузеві та ділові видання, вразливістю паливного ринку Росії є недостатній обсяг внутрішнього виробництва бензинів із октановим числом 95+. Наприклад, з А-95 можуть розпочатися проблеми, виникне дефіцит у разі високого попиту чи продовження ударів, повідомляє експерт Олексій Копитько, «Фейсбук».

Щоб вирішити цю проблему, можна імпортувати А-95. Найочевидніше джерело – НПЗ Білорусі. Зокрема, Мозирський НПЗ – сучасне підприємство, розташоване за 28 кілометрів від кордону з Україною.

Російські пропагандистські медіа мимоволі натякають, що у разі постачання білоруського бензину на російський ринок, цей НПЗ може стати законною метою та ласим видобутком. Все, що летить на 50 кілометрів, є для нього загрозою. Все врешті-решт перетвориться на руїни.

Білорусь експортує бензин до третіх країн. У Росію постачати було невигідно через нижчі ціни. Але у разі дефіциту ціни піднімуться, тому виникне спокуса. Та й старші товариші із Кремля можуть попросити.

Наразі самопроголошений правитель Білорусі Олександр Лукашенко балансує на тонкій межі: послати війська в Україну він відмовляється, хоча передав російській армії снаряди, частину бронетехніки та артилерії. Білоруська швейка та інші підприємства обслуговують російську армію.

Україна завжди виявляла стриманість у відносинах із Білоруссю. Тому вдавалося уникати безпосередньої битви.

А от у Росії можуть знайтись групи, які зі своїх шкурних міркувань були б раді знищити Мозирський НПЗ та зіштовхнути Київ із Мінськом. Дрони змінюють траєкторію. Прилетіти може з будь-якого боку.

Лисенко Катерина

Recent Posts

Не найкращий вибір: які італійські авто не варто купувати у 2024 році

Італія була серед піонерів автомобілебудування. Автомобілі італійського виробництва не втрачають популярності завдяки потужним характеристикам та елегантному…

1 хв. ago

“Це їхня перша хвиля”: Зеленський налякав українців заявою про новий наступ росіян

Президент України Володимир Зеленський висловив думку, що наступ росії в Харківській області може бути лише першим етапом…

7 хв. ago

Питання виживання: заводи в Україні змушені наймати жінок через брак чоловіків, – FT

Жінки в Україні все частіше займають місця, які до повномасштабного вторгнення Росії займали чоловіки. Тепер вони затребувані…

12 хв. ago

Носіть шорти правильно: як їх стилізувати, щоб не виглядати старомодно влітку

Літо — чудовий період для носіння та стилізації шортів. Однак не всі речі виглядають стильно…

33 хв. ago

Дощі та грози тривають: де сьогодні в Україні буде мокро

У неділю, 19 травня, в Україні стане ще тепліше, але дощі та грози триватимуть. У…

35 хв. ago

Штраф за переказ грошей з картки на картку: кому і за що можуть заблокувати рахунок

Переказ грошей з картки на картку - вельми поширена в Україні форма розрахунку, оплати або…

36 хв. ago