Росія хоче запустити ядерну зброю у космос вже цього року – Bloomberg

Сполучені Штати повідомили своїм союзникам, що Росія може відправити у космос ядерну зброю для знищення супутників уже цього року, пише агенція  Bloomberg.

За словами джерел, знайомих із цим питанням, США заявили союзникам, що Росія планує розмістити ядерну зброю, або макет боєголовки у космосі вже цього року.

Очікувані амбіції Кремля підтверджують інформацію про зростаючу конкуренцію між США, Росією та Китаєм за розробку “можливостей нападу” в космосі. Нові космічні перегони контрастують з холодною війною, коли дві наддержави уклали серію угод про контроль над озброєннями, покликаних запобігти “вепонізації” космосу.

За поточними оцінками, Росія не планує знищувати будь-яку орбітальну зброю. Однак існує ризик аварії, і ядерний вибух потенційно може торкнутися близько третини супутників і завдати шкоди системам зв’язку на Землі.

За словами людини, знайомої з космічною зброєю, вплив будь-якого вибуху залежатиме від розміру боєголовки, і наслідки не обов’язково означатимуть знищення супутників, але можуть означати збої, які потребують виправлення помилок.

США та їхні союзники працюють над тим, щоб відмовити Росію від розгортання цього потенціалу, особливо через взаємодію через Китай та Індію, які, як вважається, мають великий вплив на Кремль.

 

 

Ольга Степанова

Recent Posts

Може не дожити до 70-річчя: у тяжкохворого Брюса Вілліса погіршився стан здоров’я

У знаменитого американського актора, зірки "Міцного горішка" Брюса Вілліса, в якого виявили лобно-скроневу деменцію, погіршився стан здоров'я.…

10 хв. ago

“Річка вибухнула”: страшні повені дістались до Італії

Північна Італія вслід за іншими країнами потерпає від руйнівної стихії. Шторм "Борис", який вже спричинив масштабні…

19 хв. ago

Депутат жорстоко побив військового просто посеред вулиці: усі деталі скандалу

Депутат з Першотравенська побив військового. Сталося це просто посеред білого дня на очах у свідків. Військовослужбовець…

26 хв. ago

Російські війська замінували дамби на Білгородщині

Російські війська замінували дамби у Бєлгородській області, Ймовірно, вони готують провокації, що надалі звинуватити Україну…

31 хв. ago

Україна попросила Румунію збивати усі “Шахеди”, які летять у її напрямку

Україна звернулася до Румунії з проханням збивати всі російські дрони-камікадзе, які летять в напрямку її…

38 хв. ago

Частина українців у Польщі залишаться без виплат: кого це торкнеться

З 1 жовтня 2024 року українські біженці в Польщі втратять право на деякі дитячі виплати. Це пов'язано…

48 хв. ago