Росія хоче запустити ядерну зброю у космос вже цього року – Bloomberg

Сполучені Штати повідомили своїм союзникам, що Росія може відправити у космос ядерну зброю для знищення супутників уже цього року, пише агенція  Bloomberg.

За словами джерел, знайомих із цим питанням, США заявили союзникам, що Росія планує розмістити ядерну зброю, або макет боєголовки у космосі вже цього року.

Очікувані амбіції Кремля підтверджують інформацію про зростаючу конкуренцію між США, Росією та Китаєм за розробку “можливостей нападу” в космосі. Нові космічні перегони контрастують з холодною війною, коли дві наддержави уклали серію угод про контроль над озброєннями, покликаних запобігти “вепонізації” космосу.

За поточними оцінками, Росія не планує знищувати будь-яку орбітальну зброю. Однак існує ризик аварії, і ядерний вибух потенційно може торкнутися близько третини супутників і завдати шкоди системам зв’язку на Землі.

За словами людини, знайомої з космічною зброєю, вплив будь-якого вибуху залежатиме від розміру боєголовки, і наслідки не обов’язково означатимуть знищення супутників, але можуть означати збої, які потребують виправлення помилок.

США та їхні союзники працюють над тим, щоб відмовити Росію від розгортання цього потенціалу, особливо через взаємодію через Китай та Індію, які, як вважається, мають великий вплив на Кремль.

 

 

Ольга Степанова

Recent Posts

Нестача сну та постійні походи “на каву” – доріжка до тупості: сенсація від вчених

Кожен із нас хоч раз у житті стикався з ситуацією, коли через переробки, навчання, безсоння…

2 години ago

Названо три найкрасивіші жінки планети: визначали за формулою Леонардо да Вінчі

Експерти проаналізували обличчя зірок шоубізнесу, щоб виявити риси, які найбільше відповідають золотому перетину. У результаті…

2 години ago

Шукають пів трильйона гривень на війну і працівників ТЦК, яких майже 100 тисяч – нардепка

Народна депутатка Мар’яна Безугла вважає, що озвучена потреба у пів трильйона гривень, яких бракує для…

2 години ago

ФОПам в Україні запропонують купити бронь від мобілізації: які варіанти готують

В Україні ще не діє економічне бронювання від мобілізації ні для юросіб, ні для фізосіб-підприємців (ФОП). Тобто "ФОПи поки…

3 години ago

Зловживання на 12 мільйонів: оголосили підозру колишнім нардепу та заступнику міністра енергетики

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура оголосили про підозру колишньому народному депутату, колишньому заступнику міністра та…

3 години ago

Мобілізація по-новому: хто отримає право на виїзд за кордон з 1 серпня

На початку кожного місяця на українців, традиційно, чекають різні зміни у тих чи інших сферах…

3 години ago