Сеанс у труні за 150 тисяч: У Росії почали лікувати депресію за допомогою “гроботерапії”

Думаєте, вже нічого не зможе вас здивувати? Схоже, росіяни знову вирішили перевершити самих себе. Тепер у Росії набирає популярності нова, м’яко кажучи, ексцентрична “терапія” — «гроботерапія». Суть проста: людина, яка втратила смак до життя, лягає у труну, а її рідні символічно прощаються з нею. На перший погляд, це схоже на якийсь сюжет з фільму жахів, але в Росії це реальна “послуга”. Про це повідомляють росЗМІ.

З чим бореться «гроботерапія»

За словами власниці ритуального агентства, яке пропонує цю “інновацію”, терапія створена для тих, хто перебуває у глибокій депресії та не може знайти щастя, незважаючи на всі свої матеріальні досягнення. Мовляв, лежачи в труні, людина усвідомлює, що єдина річ, з якої немає виходу, — це труна, а з усіма іншими проблемами у житті можна впоратися.

Ціни на “задоволення” — шокують

Таке “дозвілля” не з дешевих: у Самарі сеанс гроботерапії коштує щонайменше 35 тисяч рублів (близько 10 тисяч гривень). В Іжевську послуга ще дорожча — аж 150 тисяч рублів (приблизно 45 тисяч гривень). І це все за те, щоб полежати у труні і уявити себе на власних похоронах.

Критика від релігійних організацій: модний тренд чи небезпечна практика

Однак не всім такий метод боротьби з депресією до вподоби. Члени громадського руху «Росія православна» не забарилися з критикою, заявивши, що «гроботерапія» — це окультна практика, яка не має нічого спільного з реальною психологічною допомогою. За їхніми словами, це тільки шкодить психічному здоров’ю молоді, популяризуючи ідею смерті як вирішення проблем. Вони закликають владу і спеціалістів перевірити такі “тренди” та запобігти їхньому поширенню.

До чого тут квадробери

Цікаво, що активісти також згадали про “квадробери” — не зовсім зрозумілий термін, який вони ввели в обіг, проте стверджують, що зростаючий інтерес до них також викликає занепокоєння. Чи то новий вид транспорту, чи чергова окультна практика — поки невідомо, але схоже, що будь-яке відхилення від традиційного способу життя у Росії викликає жорстку реакцію.

Романчук Микола

Recent Posts

Глава Пентагону Остін раптово прибув до Києва: з якою метою

Сьогодні вранці міністр оборони США Ллойд Остін несподівано прибув до Києва, що одразу ж викликало…

8 хв. ago

Експерт пояснив, чи збираються українці повертатися додому після війни

Експерт у сфері міграційної політики Андрій Гайдуцький пояснив, чому в країнах Європи немає програм із повернення…

60 хв. ago

Підписників чатів про повістки почнуть карати: не знайдуть власників, сядуть читачі

В Україні з’явилася нова загроза для користувачів телеграм-ботів, які повідомляють про розташування блокпостів представників територіальних…

1 годину ago

Хмарно, але з проясненнями: чого чекати від погоди сьогодні, 21 жовтня

Сьогодні, 21 жовтня, в Україні буде хмарно з проясненнями. Синоптики з "Українського гідрометеорологічного центру" повідомили, що країну…

1 годину ago

В США гелікоптер врізався в радіовежу: четверо загиблих, серед них – дитина

У Х'юстоні, штат Техас, сталася жахлива авіакатастрофа: гелікоптер моделі R44, що вилетів з аеропорту Еллінгтон-Філд,…

2 години ago

В Молдові буде другий тур президентських виборів: попередні результати

У Молдові триває інтрига навколо президентських виборів, де чинна лідерка країни Майя Санду, попри високий…

2 години ago