Сеанс у труні за 150 тисяч: У Росії почали лікувати депресію за допомогою “гроботерапії”

Думаєте, вже нічого не зможе вас здивувати? Схоже, росіяни знову вирішили перевершити самих себе. Тепер у Росії набирає популярності нова, м’яко кажучи, ексцентрична “терапія” — «гроботерапія». Суть проста: людина, яка втратила смак до життя, лягає у труну, а її рідні символічно прощаються з нею. На перший погляд, це схоже на якийсь сюжет з фільму жахів, але в Росії це реальна “послуга”. Про це повідомляють росЗМІ.

З чим бореться «гроботерапія»

За словами власниці ритуального агентства, яке пропонує цю “інновацію”, терапія створена для тих, хто перебуває у глибокій депресії та не може знайти щастя, незважаючи на всі свої матеріальні досягнення. Мовляв, лежачи в труні, людина усвідомлює, що єдина річ, з якої немає виходу, — це труна, а з усіма іншими проблемами у житті можна впоратися.

Ціни на “задоволення” — шокують

Таке “дозвілля” не з дешевих: у Самарі сеанс гроботерапії коштує щонайменше 35 тисяч рублів (близько 10 тисяч гривень). В Іжевську послуга ще дорожча — аж 150 тисяч рублів (приблизно 45 тисяч гривень). І це все за те, щоб полежати у труні і уявити себе на власних похоронах.

Критика від релігійних організацій: модний тренд чи небезпечна практика

Однак не всім такий метод боротьби з депресією до вподоби. Члени громадського руху «Росія православна» не забарилися з критикою, заявивши, що «гроботерапія» — це окультна практика, яка не має нічого спільного з реальною психологічною допомогою. За їхніми словами, це тільки шкодить психічному здоров’ю молоді, популяризуючи ідею смерті як вирішення проблем. Вони закликають владу і спеціалістів перевірити такі “тренди” та запобігти їхньому поширенню.

До чого тут квадробери

Цікаво, що активісти також згадали про “квадробери” — не зовсім зрозумілий термін, який вони ввели в обіг, проте стверджують, що зростаючий інтерес до них також викликає занепокоєння. Чи то новий вид транспорту, чи чергова окультна практика — поки невідомо, але схоже, що будь-яке відхилення від традиційного способу життя у Росії викликає жорстку реакцію.

Романчук Микола

Recent Posts

Схоже на підкуп: Ілон Маск обіцяє мільйон доларів щодня за підтримку його петиції

Американський мільярдер та засновник SpaceX Ілон Маск розпочав нову кампанію у переддень президентських виборів у…

3 години ago

“У ЗСУ криза мотивації”: боєць розповів про виснаження та втрату надії серед військових

Захисник 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади Ярослав Галас розповів, що серед бійців ЗСУ дедалі частіше спостерігається…

4 години ago

Зима 2024 здивує українців: синоптики зробили несподіваний прогноз

Лютий мороз чи аномальне тепло? Синоптики привідкрили завісу над тим, якою буде погода взимку в…

4 години ago

Війська КНДР в Україні: США та Словенія скликають термінове засідання Радбезу ООН

У понеділок Рада Безпеки ООН збереться на спеціальне засідання для обговорення безпекової ситуації в Україні,…

4 години ago

Впав і вдарився головою: Президент Бразилії скасував поїздку на саміт БРІКС у Росії

Президент Бразилії Луїс Інасіу Лула да Сілва отримав травму у своїй резиденції, ударившись головою. Через…

5 години ago

Санду лідирує на президентських виборах у Молдові: ЦВК підрахувала понад 50% голосів

У Молдові завершилося голосування на президентських виборах та референдумі щодо євроінтеграції, а Центральна виборча комісія…

5 години ago