Сталась помилка: працівник роками отримував гроші за догляд за людиною, яка виявилась мертвою

Соціальний працівник, який мав доглядати за пацієнтом, отримав платежі на загальну суму майже 63 000 фунтів стерлінгів (близько 3,1 млн грн) уже після того, як цю особу було оголошено померлою. Про це пише видання Metro.

Крім того, група з протидії шахрайству графства Кент (Велика Британія) вказала у своєму звіті, що понад 16 000 фунтів стерлінгів з бюджету було виплачено на зарплату працівникам, які вже звільнилися протягом останнього фінансового року. Але ці збитки, які обговорювалися під час засідання уряду та аудиторського комітету, бліднуть на фоні 517 000 фунтів стерлінгів, втрачених упродовж 2022-2023 років.

“Я не зовсім розумію, як ми можемо платити людям, яких немає в штаті, або оплачувати рахунки без перевірки. Також не розумію, як можна надавати медичні послуги й не знати, що вони надаються у неповному обсязі”, — заявив радник Рос Бінкс.

Працівник отримував гроші за догляд за померлою людиною Фото: Pexels

На цій зустрічі фахівець з питань боротьби з шахрайством Джеймс Фленнері пояснив, що високий рівень видатків порівняно з попереднім роком пояснюється “кращою обізнаністю” місцевих чиновників. Відповідаючи на запитання про те, чи виконували співробітники свою роботу належним чином, він зауважив, що помилки траплялися завжди.

“Просто про них не завжди повідомлялося внутрішньому аудиту”, — сказав Джеймс Фленнері та додав, що його команда провела “значну роботу”, щоб підвищити обізнаність співробітників щодо норм звітності та зменшити ризик повторення порушень.

До слова, міська рада графства Кент зараз перебуває під пильною увагою громадськості після різкого зростання збитків через шахрайство та людський фактор — до 2,8 мільйона фунтів стерлінгів у період з 2023 по 2024 рік.

Ольга Степанова

Recent Posts

Жінка продала все заради круїзу навколо світу: зрештою, її «викинули» з корабля (фото)

Американка Дженні Фенікс, розлучена мама двох дітей з Флориди, продала майже все своє майно, щоб…

11 хв. ago

На Волині ТЦК та поліція силою затримали 22-річного студента, який не підлягає мобілізації

У Волинській області ТЦК та поліція силою затримали 22-річного студента, який не підлягає мобілізації. Про…

20 хв. ago

Тосканську віллу королеви Вікторії виставили на продаж за 50 млн євро

Вілла Palmieri, улюблене місце відпочинку королеви Вікторії, розташована на пагорбах на околиці Флоренції, виставлена на…

29 хв. ago

66-річний мільярдер назвав одну рису, яка необхідна для досягнення успіху

66-річний мільярдер Джей Чаудрі домігся успіху ще в 90-ті. Його статки оцінюють у 9,5 мільярда доларів Видання CNBC пише,…

40 хв. ago

Столичний поліцейський живе у пентхаусі тещі, яка за життя заробила 100 грн – розслідування

Заступник начальника Головного управління Нацполіції Києва Тарас Полієнко живе у дворівневих апартаментах тещі на 220…

49 хв. ago

Шахрайська схема з залізничними квитками: УЗ попередила про наслідки для покупців

"Укрзалізниця" виявила, що під час купівлі квитків на популярні рейси спекулянти пробують обійти ідентифікацію покупця через…

1 годину ago