Австралія збільшує морський флот, щоб стримувати Китай

Австралія планує значно розширити військово-морський флот і вкласти додаткові інвестиції у розмірі 7,2 мільярда доларів США для стримування військової сили Китаю в Тихоокеанському регіоні, пише  FT.

У рамках плану військово-морський флот Австралії буде розширено до 26 кораблів, включаючи 11 нових фрегатів та шість нових великих кораблів, здатних вражати цілі на більш значній відстані.

Інвестиції дозволять Австралії створити свій найбільший військово-морський флот з моменту Другої світової війни, а також знизити побоювання в оборонному співтоваристві щодо того, що уряд не зможе виконати обіцянки про додаткове фінансування для модернізації флоту після того, як минулорічна перевірка виявила його невідповідність встановленим цілям. .

План націлений на швидке впровадження нових кораблів зі збереженням прихильності до розвитку суднобудівних потужностей в Австралії.

Уряд скоротив план придбання фрегатів класу Hunter у британської компанії BAE Systems, яка у 2018 році виграла контракт на суму 35 мільярдів австралійських доларів на будівництво дев’яти суден у Осборні, Південна Австралія. Контракт перебував під загрозою розірвання через затримки та потенційне збільшення витрат до 65 мільярдів австралійських доларів. У переглянутому плані флоту класу Hunter передбачається будівництво шести кораблів замість запланованих дев’яти.

Крім того, Австралія придбає ще 11 фрегатів, які можна буде доставити швидше.

Реконструкція флоту також відбувається в контексті угоди Aukus , яка була укладена між Австралією, Великою Британією та США. В рамках цієї угоди вперше в історії Австралії до країни будуть доставлені атомні підводні човни.

Лисенко Катерина

Recent Posts

Росія планувала теракти у Києві на 9 травня. СБУ запобігла провокаціям

Російське ГРУ планувало провести теракти у Києві на 9 травня. Служба безпеки України запобігла провокаціям.…

9 хв. ago

В Україні вигадали, як розвантажити ТЦК до 18 травня – це сподобається не всім

Проблема величезних черг у ТЦК досі залишається гострою в Україні. Проте запровадження електронного кабінету для військовозобов'язаних…

17 хв. ago

Несмак і жлобство: під Києвом продають особняк екс-генпрокурора-втікача Пшонки

У селі Гореничі Бучанського району Київської області виставили на продаж триповерховий "замок", який раніше належав генпрокурору-втікачу Віктору…

29 хв. ago

​Бронь від мобілізації за гроші: які два варіанти розглядають у Раді

Оборонний комітет розглядає дві умови для надання відстрочки від мобілізації військовозобов’язаним: податок від зарплати або…

37 хв. ago

Трендові речі весна-літо 2024: що обов’язково має бути у вашому гардеробі

Початок кожного сезону означає появу нових модних тенденцій. Ми вже дослідили численні весняно-літні колекції від…

49 хв. ago

Коли і де дивитися фінал Євробачення: місія Джамали та прогнози букмекерів

В суботу 11 травня, о 22:00 розпочнеться прямий ефір фінал "Євробачення 2024". На сцену стадіону…

57 хв. ago