Стали відомі нові подробиці про загибель батискафа Titan і його екіпажу

Берегова охорона США опублікувала кадри загибелі підводного човна Titan після його смертоносного вибуху в червні 2023 року. На борту було п’ятеро людей. Про це пише The Independent.

Берегова охорона США опублікувала відео, на якому вперше показано підводний апарат Titan після його смертоносного вибуху в червні 2023 року. На відео можна побачити зламаний хвостовий конус на дні Атлантичного океану, а навколо конуса видно фрагменти судна. Зображення були представлені, коли влада відкрила публічні слухання у справі про загибель п’яти осіб, які перебували на борту.

На слуханнях Берегової охорони США у справі про катастрофічну глибоководну подорож до місця аварії «Титаніка», Девід Локрідж, колишній директор OceanGate – американської компанії з підводних робіт, яка розробила судно, – дав свідчення. Він сказав, що у нього «немає жодної впевненості» в надійності конструкції Titan. Локрідж також заявив комісії з розслідувань, що «всі стандартизовані правила і положення» були порушені, оскільки компанія щосили намагалася проштовхнути запуск з метою отримання прибутку.

«Було неминуче, що щось мало статися. Питання було тільки в тому, коли це станеться», – додав Локрідж. Він – один із 10 колишніх співробітників OceanGate серед 24 свідків, які дають свідчення на двотижневому слуханні, що відновиться в четвер.

Берегова охорона також опублікувала відео аварії підводного човна Titan. На кадрах видно, як його понівечений хвостовий конус лежить на дні океану. Відео, зняте 22 червня 2023 року, стало «переконливим доказом катастрофічної втрати» на борту судна, йдеться в повідомленні Берегової охорони.

Романчук Микола

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

4 години ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

4 години ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

4 години ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

4 години ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

4 години ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

4 години ago