Сонячна енергія “під землею”: енергетики зробили найбільше відкриття в історії

Національна лабораторія Айдахо та Національна лабораторія відновлюваної енергії (США) мають намір запустити в штаті Айдахо геотермальний “гібридний” проєкт, у якому використовуватиметься сонячна енергія. Про це повідомляє ecoticias.com.

Деякі стартапи проєктують інноваційні геотермальні технології, щоб допомогти США розробити більш досконалі електростанції. Геотермальна енергія виробляє сьогодні лише близько 4% електроенергії Штатів, але є потенціал для набагато більшого вироблення. Продумані підходи, як-от створення гібридних геотермальних електростанцій, є сигналами того, що енергетична галузь країни рухається в правильному напрямі.

Традиційний спосіб отримання геотермальної енергії полягає в бурінні отворів під поверхнею Землі, зборі пари та використанні її для живлення турбін. Очевидно, що цей підхід обмежений географією. Геотермальні електростанції можна будувати тільки в місцях, де внутрішнє тепло Землі підходить близько до поверхні. Тому, щоб змусити електростанції збільшити вироблення енергії, експерти розглядають можливість переходу на гібридну модель.

Теоретично гібридна геотермальна станція об’єднуватиме більше одного типу енергії. Є кілька варіантів для досягнення цього. Один з них — використовувати геотермальну станцію для збору природного газу. Інший варіант — розмістити сонячні панелі поблизу станції, щоб використовувати сонце як додаткове джерело тепла. Однак не кожен геотермальний об’єкт працюватиме як гібридний.

Геотермальні станції зараз не дуже ефективні. Використовуючи сонячну енергію для нагрівання органічної рідини для обертання більшої кількості турбін, гібридні геотермальні станції можуть виробляти набагато більше електроенергії, знижуючи витрати для продавців і споживачів. Коли вартість відновлюваної енергії знизиться, буде легше змусити людей прийняти перехід до більш екологічних рішень для планети. Розміщення фотоелектричних елементів всередині та навколо наявних геотермальних станцій — це потенційно креативний спосіб створення більшої кількості зеленої енергії з меншими зусиллями.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

2 години ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

2 години ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

2 години ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

2 години ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

2 години ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

2 години ago