У Фінляндії продали на аукціоні велосипеди мігрантів РФ, які ті кинули біля кордону (фото)

Митниця у Фінляндії провела аукціон, на який було виставлено 100 велосипедів, що належали російським мігрантам. Про це пише місцевий ресурс Yle.

Відомо, що велосипеди були потрібні мігрантам, аби доїхати з Росії до фінського кордону, а після перетину пропускного пункту вони залишали двоколісний транспорт. Згодом велосипеди російських мігрантів було виставлено на продаж на аукціоні у місті Ваалімаа, яке розташоване неподалік від нині непрацюючого пункту пропуску російсько-фінського кордону.

Видання зазначає, що на аукціоні представили різноманітні велосипеди, зокрема дитячі та гірські. Більшу частину з них виробили у Росії. Саме ці велосипеди російські мігранти використовували для поїздок до Фінляндії у 2023 році.

Щодо вартості велосипедів, то вона коливалась в межах 70 – 100 євро. Найдорожчий велосипед купили за 160 євро, а найдешевший – за 25 євро. Оскільки аукціон виявився вдалим, фінська митниця має намір провести ще одну подібну подію найближчими місяцями.

Аукціон велосипедів російсткмих мігрантів у Фінляндії
Аукціон велосипедів російсткмих мігрантів у Фінляндії
Аукціон велосипедів російсткмих мігрантів у Фінляндії

Після того, як офіційний Хельсінкі ввів заборону на проїзд автомобілів через кордон, а також ще раніше заборонив піший перетин, велосипеди стали досить популярним видом транспорту. Варто зазначити, що РФ спеціально організувала потік мігрантів із близькосхідних та африканських країн до Фінляндії. Російські спецслужби забезпечували доставку мігрантів до кордону, де люди купували велосипеди і перетинали фінський кордон. Проте після багаточисельних повторень таких ситуацій Фінляндія повністю закрила кордон з Росією.

Ольга Степанова

Recent Posts

Затримано голову Хмельницької МСЕК, яка викидала сумки з 500 тис. дол. через вікно

Працівники ДБР затримали керівницю Хмельницького обласного центру медико-соціальної експертизи, яку підозрюють у незаконному збагачені. Напередодні у службових кабінетах і…

54 секунди ago

Вчені розгадали секрет привабливості картини “Дівчина з перловою сережкою”

Вчені виміряли реакцію мозку під час перегляду картини "Дівчина з перловою сережкою" Яна Вермера та…

9 хв. ago

Україна перейшла до повільного відступу: NYT описала ситуацію на фронті

В умовах значної чисельної переваги ворога Україна змушена вдаватися до тактики повільного відступу із запеклими боями,…

11 хв. ago

Світло знову продають по 2,64 грн за кВт, але не для всіх: кому пощастило

З 1 жовтня тариф на електроенергію знизиться з 4,32 до 2,64 грн за 1 кВт*год.…

17 хв. ago

Іран, очікуючи на відповідь від Ізраїлю, відвів свої нафтотанкери

Іранські нафтоплави вийшли в міжнародні води через можливий удар Ізраїля по найбільшому нафтовому терміналу Ірану. Влада…

34 хв. ago

На Заході та в Україні ухвалили рішення про переговори з РФ: ЗМІ дізналися деталі

Офіційні особи на Заході та в Україні дійшли згоди щодо рішення, що основою для переговорів…

36 хв. ago