Знову біля корита: Зять Путіна Шамалов очолив кооператив «Озеро»

Колишній зять президента Росії Володимира Путіна, Кирило Шамалов, став новим головою правління скандального кооперативу «Озеро». Про це повідомляє Moscow Times. Шамалов, який раніше був пов’язаний з бізнес-імперією Путіна через свій шлюб із Катериною Тихоновою, знову опинився в центрі уваги, очоливши структуру, що стала символом кумівства в Росії.

Позиція керівника кооперативу «Озеро», яку Шамалов зайняв, раніше належала Олександру Антонову — людині, яку журналісти називали номінальним директором без будь-якого впливу на великі бізнес-операції. Шамалов став восьмим керівником кооперативу з моменту його заснування у 1996 році, коли його батько, Микола Шамалов, разом із Володимиром Путіним створили це елітне товариство.

Кооператив «Озеро» вже давно символізує все, що пов’язано з кумівством у російській владі. Після того як Путін став президентом, його найближче оточення — Юрій Ковальчук, Сергій та Андрій Фурсенко, Володимир Якунін та інші члени кооперативу — швидко отримали ключові посади та доступ до ресурсів держави.

Шамалов, який одружився з дочкою Путіна Катериною Тихоновою у 2013 році, відразу після весілля отримав 3,8% акцій нафтохімічного гіганта «Сібур» за символічні 100 доларів, що було в 3,8 мільйона разів дешевше від реальної ціни. Згодом він збільшив свій пакет до 21% завдяки кредиту від Газпромбанку і став наймолодшим доларовим мільярдером Росії у 32 роки. Проте у 2018 році Bloomberg повідомив, що пара розлучилася.

Після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну Шамалов опинився під санкціями 27 країн, включаючи ЄС, США, Канаду, Великобританію, Швейцарію, Японію та інші. І поки санкції обмежують його пересування за кордоном, Росія стає його основним плацдармом для нових маневрів.

Що стосується дочок Путіна, Марії Воронцової та Катерини Тихонової, вони рідко з’являються на публіці, проте цього літа обидві взяли участь у панельних дискусіях на Петербурзькому міжнародному економічному форумі. Це наштовхує на думку, що Путін може готувати своїх дочок до політичної кар’єри, що є типовою тактикою для російських еліт.

Романчук Микола

Recent Posts

ТЦК заявили, що перевірки на концертах і в ресторанах відтепер нова реальність українців

Українці повинні підготуватися до частих заходів оповіщення у публічних місцях, які тепер активно проводяться територіальними…

3 хв. ago

Визнаний мертвим чоловік прокинувся перед вилучення внутрішніх органів лікарями

В лікарні Baptist Health у Річмонді, штат Кентуккі (США), пацієнт, якого лікарі визнали мертвим, опинився…

16 хв. ago

Нова реальність з повістками: довести неналежне вручення тепер неможливо — адвокат

Адвокат Дмитро Кушнаренко з об'єднання "Актум" заявив, що після останніх змін, внесених Кабінетом Міністрів України,…

35 хв. ago

Авіатехнік вижив після наїзду 78-тонного Airbus: «Відчув, як кістки розлетілися»

Технік аеропорту, 22-річний Раїль Хасанов, поділився страшними деталями інциденту, коли його збив 78-тонний літак Airbus…

41 хв. ago

Найкращі сімейні кросовери з пробігом вартістю до $25 000

Придбання кросовера з пробігом — це чудова можливість отримати практичний і надійний автомобіль за привабливою…

50 хв. ago

Як стилізувати светр: 5 нестандартних образів для осені

Осінь — пора, коли стильні багатошарові луки стають основою гардеробу. Це час, коли можна поєднувати…

1 годину ago