Lufthansa отримала рекордний штраф за дискримінацію єврейських пасажирів

Авіакомпанія Lufthansa опинилася в епіцентрі скандалу після звинувачень у дискримінації, коли групі єврейських пасажирів відмовили в посадці на рейс. У відповідь на це Міністерство транспорту США наклало на авіаперевізника штраф у розмірі 4 мільйони доларів — це найбільший штраф за порушення громадянських прав в історії авіаційної індустрії. Про це пише Metro.

Скандальний інцидент стався ще у травні 2022 року, коли група пасажирів, багато з яких носили традиційний одяг ортодоксальних євреїв, намагалася дістатися з Нью-Йорка до Будапешта через Франкфурт. За інформацією Міністерства транспорту США (DOT), авіакомпанія діяла, виходячи з того, що всі пасажири, незалежно від того, чи подорожували вони разом, були єдиною групою. Зокрема, капітан рейсу повідомив про порушення маскового режиму та скупчення в проходах літака, що нібито стало причиною відмови в посадці для понад 100 пасажирів.

Lufthansa, яка погодилася сплатити штраф, щоб уникнути судових розглядів, заперечує факт дискримінації, наполягаючи на тому, що інцидент був наслідком “серії неточних повідомлень”. Німецький авіаперевізник заявив, що їхня місія полягає у підтримці різноманітності та об’єднанні людей, і додав, що вони вже проводять антидискримінаційні тренінги для співробітників.

Американський єврейський комітет, коментуючи ситуацію, назвав інцидент у Франкфуртському аеропорту “глибоко прикрим”, хоча визнав, що Lufthansa вже зробила певні кроки для уникнення подібних ситуацій у майбутньому.

Попри спроби Lufthansa виправдати свої дії, історія викликала значний резонанс у медіа. BBC News повідомляє, що пасажири, які не порушували правил, також потрапили під санкції авіакомпанії, через що не змогли дістатися до своїх стикувальних рейсів.

Романчук Микола

Recent Posts

Тарифний ультиматум: водоканали вимагають підвищення цін, інакше – колапс

Українцям слід готуватися до підвищення тарифів на водопостачання та водовідведення, попереджають представники водоканалів. Зокрема, "Тернопільводоканал"…

28 хв. ago

Збулось чергове пророцтво: «Сімпсони» передбачили ураган у Флориді

Фанати серіалу «Сімпсони» стверджують, що один із епізодів 1996 року передбачив урагани у Флориді, які…

33 хв. ago

Хто з обласних прокурорів отримує шалені виплати за інвалідність: перелік

Журналісти проєкту «Є питання» з'ясували, що деякі керівники обласних прокуратур та посадовці Пенсійного фонду України…

1 годину ago

ТЦК заявили, що перевірки на концертах і в ресторанах відтепер нова реальність українців

Українці повинні підготуватися до частих заходів оповіщення у публічних місцях, які тепер активно проводяться територіальними…

1 годину ago

Визнаний мертвим чоловік прокинувся перед вилучення внутрішніх органів лікарями

В лікарні Baptist Health у Річмонді, штат Кентуккі (США), пацієнт, якого лікарі визнали мертвим, опинився…

1 годину ago

Нова реальність з повістками: довести неналежне вручення тепер неможливо — адвокат

Адвокат Дмитро Кушнаренко з об'єднання "Актум" заявив, що після останніх змін, внесених Кабінетом Міністрів України,…

2 години ago