Мати трьох дітей Дурова завила про свої права на Telegram

43-річна Ірина Болгар, яка стверджує, що є матір’ю трьох дітей засновника Telegram Павла Дурова, має намір домогтися від мільярдера фінансового забезпечення для двох синів і дочки. На своїй сторінці в Instagram уродженка Санкт-Петербурга повідомила, що, незважаючи на всі обіцянки, за 10 років “стосунків у незареєстрованому сімейному союзі” з Дуровим на її ім’я не було зареєстровано жодних сімейних активів.

“Мені постійно давали запевнення й обіцянки, у які я щиро вірила, що в мене і моїх дітей завжди буде доступ до наших сімейних ресурсів, незважаючи на те, що наш шлюб офіційно не було зареєстровано, а спільно нажите майно, включно з основним активом — месенджером Telegram, — було зареєстровано винятково на нього. Я також довіряла його обіцянкам і запевненням про те, що для дітей будуть створені трастові фонди, які гарантують їхню фінансову безпеку”, — написала вона.

За словами жінки, у неї пішло кілька років на пошуки дорогої нерухомості, яка могла б стати вдалим і постійним будинком для дітей, але ця нерухомість так і не була куплена.

“У мене були нотаріально завірені безстрокові угоди на моє ім’я, що надають мені доступ до банківських рахунків і дають мені право орендувати будь-яку нерухомість із зобов’язанням пана Дурова покривати орендну плату без будь-яких обмежень щодо строків і розміру орендної плати. Усі наші усні та письмові домовленості були ним порушені, а його обіцянки залишилися невиконаними”, — стверджує Болгар.

Вона нагадала, що, з юридичного погляду, в деяких країнах незареєстровані стосунки розглядаються як офіційні шлюби щодо майнових прав. В інших країнах існує можливість визнання фактичного шлюбу офіційним. У третіх можливо претендувати на частку спільно нажитого майна відповідно до цивільного законодавства.

Діти Ірини Болгар і, як вона стверджує, Павла Дурова Фото: missbolgar/instagram

“Багато жінок, особливо ті, що мають дітей, опиняються в схожих ситуаціях. Схоже, це соціальне питання, яке потребує законодавчої уваги, оскільки в швидко мінливому сучасному світі, де інститут шлюбу стає менш актуальним, зростає необхідність у наданні правового захисту учасникам фактичних сімейних відносин. І хоча деякі країни вже вирішили цю проблему, в інших же людям доводиться боротися за свої права в суді”, — підсумувала вона.

Постом раніше Ірина розповіла про погрози Дурова. Жінка заявила, що наприкінці 2022 року мільярдер попередив її, що якщо вона подасть до суду або хоча б подумає про це, то “спонсорство” буде негайно припинене, і він більше ніколи не надаватиме фінансову підтримку дітям.

“Наші карти резидента буде анульовано/закінчено, банківські рахунки буде закрито”, — додала Болгар.

Наостанок вона дописала:

“І він запевнив мене, що не сумнівається, що переможе у війні у ЗМІ та війні в правовому полі. Війні, яку він сам почав. Війні проти своєї родини”.

У коментарях Ірина стверджує, що Павло офіційно визнав народження їхніх дітей.

Ірина Болгар познайомилася із засновником Telegram у 2012 році, коли вони обидва жили в Росії. Про це вона сама розповіла в соцмережах.

Через пів року вони переїхали до Санкт-Петербурга, де в період з 2013 по 2017 рік народилися їхні троє дітей. Згідно з її Instagram, вони з Дуровим жили разом у Санкт-Петербурзі до 2017 року. Дуров заснував Telegram 2013 року і стверджував, що покинув Росію 2014 року, відмовившись надати дані про користувачів своєї соціальної мережі ВКонтакте російським чиновникам.

Павло та Ірина, які ніколи не були одружені, розлучилися наприкінці 2018 року, і Дуров письмово зобов’язався виплачувати Болгар щомісячні аліменти в розмірі 150 000 євро. У 2019 році Болгар і діти переїхали до Латвії, а у 2020 році виїхали до Швейцарії. Вона та її діти продовжували бачитися з Дуровим у роки після їхнього розставання, зустрічаючись у Швейцарії, Дубаї та інших країнах.

Романчук Микола

Recent Posts

Українці можуть бути без світла взимку до 18 годин на добу, – прогноз ООН

В ООН заявили, що цієї зими українцям варто очікувати довготривалі відключення електроенергії. Світла може не бути…

16 хв. ago

Онкохворий король Чарльз ІІІ зробив емоційну заяву

Онкохворий король Великої Британії Чарльз ІІІ зробив емоційну заяву. Звернення монарха опубліковано в Instagram. Британський суверен висловив…

29 хв. ago

Іран готував ліквідацію керівництва Ізраїлю: у списку був Нетаньяху і міністр оборони

Іранські спецслужби завербували ізраїльського бізнесмена для фізичної ліквідації вищих посадових осіб, включно з прем'єр-міністром Біньяміном Нетаньягу,…

31 хв. ago

У YouTube разом із лайками з’явилася кнопка “Хайп”: як вона працює

Головний відеохостинг планети YouTube почав розгортати нову функцію для користувачів. Це незвичайна опція – вона пропонує глядачеві…

32 хв. ago

Повістки поштою: навіть якщо ТЦК наплутали з адресою – на вас чекає арешт рахунків і майна

Укрпошта почала розсилати перші 6000 повісток без участі працівників ТЦК. Народний депутат України Ігор Фріс…

36 хв. ago

Українці без прописки можуть отримати великі штрафи: деталі

В Україні існує чітке законодавство, яке регулює вимоги до прописки громадян та іноземців. За їхнє…

41 хв. ago