Лукашенко заявив про перекидання “третини армії” до кордону з Україною

Російський військовий, який віддав наказ обезголовити полоненого українця, має позивний “Пушкарь”. Незабаром встановлять імена та контактні дані усіх причетних до злочину. Подія відбулась на території Бєлгородської області і бійці ЗСУ будуть шукати 155 бригаду морської піхоти ЗС РФ, причетну до злочину. Про перші деталі розслідування OSINT-аналітики проєкту DeepState повідомили у Telegram-каналі.

Увечері 16 серпня, через кілька годин після появи кадрів з обезголовленим українцем, OSINT-розслідувачі з’ясували, де сталась подія. Вони дослідили відео, провели геолокацію зображення і встановили, що це відбулось біля КПП Колотилівка у Бєлгородській області РФ. 12 серпня бійці ЗСУ там спробували зробити рейд вглиб російської території і спроба “була невдала”, ідеться у дописі.

На зображенні, розміщеному розслідувачами, бачимо карту, на якій позначено КПП. Місцевість — за 40 км на південний схід від Суджі і прориву в Курській області.

Полонені українці — де росіяни обезголовили військового ЗСУ Фото: DeepState

Також підтверджується, що за злочин відповідальна 155 бригада морської піхоти ЗС РФ. Розслідувачі нагадали, що цей підрозділ з перших днів вторгнення бере активну участь у бойових діях і вже двічі втрачав половину особового складу. Після цього вони зробили висновок, що обезголовлювали українця пересічні росіяни, які недавно опинились в армії і пішли на війну з Україною.

“Враховуючи, що 155-та бригада мп вже щонайменше двічі оновлювала свій склад через рекордні втрати, злочини здійснюють прості ванюши, які ще вчора були цивільними, а зараз мобілізовані”, — наголосили автори допису.

Деякі деталі додав також боєць ЗСУ Станіслав Бунятов у своєму телеграм-каналі “Говорять Снайпер”. Військовий повідомив, що відомий позивний людини, який віддавав наказ — “Пушкарь”. Саме “Пушкарь” відповідальний за обезголовлення українця. Він впевнений, що незабаром командири цього підрозділу продадуть всю необхідну інформацію про осіб, причетних до злочину.

Полонені українці — як звати командира 155 бригади ЗС РФ, причетного до катувань Фото: Скриншот

На подію відгукнувся Уповноважений із захисту прав людини Дмитро Лубінець Він написав, що бачив відео і звернувся до ООН та Міжнародного комітету Червоного Хреста, щоб вони притягнули до відповідальності країну-агресора та росіян-убивць.

Ольга Степанова

Recent Posts

Учені створять найпотужніший генератор енергії на Землі: як і де він запрацює

У 2024 році почнуть роботу всі чотири реактори ядерного генератора "Барака" в Дубаї. Очікується, що…

4 хв. ago

Брат Кейт Міддлтон розповів, як вона змінилася після зустрічі з Вільямом

Брат Кейт Міддлтон у своїх нових мемуарах розповів про її стосунки з принцом Вільямом. Про…

5 хв. ago

У Росії почнуться проблеми зі снарядами на Курщині: Дикий про удар по складу в Торопці

Курське угруповування росіян повністю забезпечувалося боєприпасами зі складу у Торопці Тверської області, який напередодні уразили Сили оборони…

6 хв. ago

Що буде з мобільним зв’язком в Україні під час блекаутів: мобільні оператори розповіли

В Україні мобільним операторам доручили обладнати станції зв'язку так, щоб у користувачів було до 10…

8 хв. ago

Покарають навіть тих, хто має бронь або відстрочку: через яку помилку можна стати ухилянтом і отримати штраф

Як зазначає адвокат Оксана Доготер, під час перевірок актуальності військових документів звертається увага не тільки…

10 хв. ago

Знахідка на данському пляжі приголомшила прибиральників: що викинуло на берег у рибальському селі

Прибиральники пляжу на острові Борнхольм (Данія) спершу вирішили, що знайшли гігантського морського змія. Але це…

11 хв. ago