Що чекає Україну у випадку президентства Трампа?

Вже у листопаді американці виберуть нового президента США. Лідируючі позиції і передвиборчих перегонах наразі займає колишній очільник країни Дональд Трамп та нинішній президент Джо Байден.

Для українців зрозуміло, що у випадку перемоги останнього, підтримка навряд чи похитнеться, чого не скажеш про ситуацію, у якій очільником Штатів стане знову Трамп.

Однак заяви Трампа зараз потрібно відокремлювати від його дій, як і його заяви та дії на передвиборному етапі потрібно відокремлювати від заяв та дій, які будуть на посаді у разі перемоги. Про це в інтерв’ю Главреду розказав політичний аналітик Олександр Кочетков.

“Трамп – імпровізатор. Це чудово для бізнесу, тому що він робить те, чого від нього не очікують, виграє за рахунок наполегливості та певних, даруйте, понтів. Це бізнес-модель, яка допомагала йому досягти успіху. А ось для політики не дуже добре бути непередбачуваною, навіть для самого себе”, – стверджує аналітик.

Тому аналітик вважає, що наразі не можна нічого сказати точно, чого очікувати у випадку президентства Трампа. Він, найімовірніше, і сам цього не знає, адже в США президент не приймає одноосібно рішення.

“Наприклад, зараз Трамп заявляє про намір якщо не розвалити НАТО, то принаймні зробити так, щоб Альянс утримували здебільшого європейські країни і щоб США не несли основне навантаження на собі. А коли Трамп стане президентом, то його рішення можуть бути іншими. Адже США – не Росія, де все залежить від того, з яким настроєм прокинувся вождь і що йому спало на думку. У США є інститути, є Сенат та Конгрес, рішенням яких мусить підкорятися президент Сполучених Штатів”, – додав він.

Оскільи жоден президент США не може одноосібно розгорнути курс країни на 180 градусів, Трамп точно не стане трагедією для України. Тут варто згадати хоча б те, що саме він почав надавати нам реальну зброю, зокрема Javelin.

Лисенко Катерина

Recent Posts

Не мають законної сили: через які повістки не зможуть покарати

В Україні триває процес загальної мобілізації, під час якого територіальні центри комплектування активно розсилають повістки…

10 хв. ago

На замітку господиням: 3 помилки, які зіпсують пасту карбонара

Під час приготування пасти карбонари чи болоньєзе можна допустити деякі помилки, які зіпсують смак страви.…

20 хв. ago

ЄС закликав виконати ордери на арешт Путіна

Євросоюз закликав усі держави, які ратифікували Римський статут, виконувати свої зобов'язання. Зокрема йдеться про арешт…

32 хв. ago

Чи може ТЦК передати повістку через родичів: юрист дав пояснення

Військовослужбовці ТЦК не можуть передати повістку військовозобов'язаному через родичів. Якщо це сталося, то документ не…

48 хв. ago

Експерти пояснили небажання Путіна оголошувати нову хвилю мобілізації

Росія наразі не планує оголошення нової хвилі мобілізації в короткостроковій або середньостроковій перспективі, оскільки президент…

48 хв. ago

Стало відомо, хто може отримати пенсію загиблого військового

Попри війну, українці продовжують отримувати пенсії та соціальні виплати. В Україні існує декілька видів пенсії,…

60 хв. ago