Що чекає Україну у випадку президентства Трампа?

Вже у листопаді американці виберуть нового президента США. Лідируючі позиції і передвиборчих перегонах наразі займає колишній очільник країни Дональд Трамп та нинішній президент Джо Байден.

Для українців зрозуміло, що у випадку перемоги останнього, підтримка навряд чи похитнеться, чого не скажеш про ситуацію, у якій очільником Штатів стане знову Трамп.

Однак заяви Трампа зараз потрібно відокремлювати від його дій, як і його заяви та дії на передвиборному етапі потрібно відокремлювати від заяв та дій, які будуть на посаді у разі перемоги. Про це в інтерв’ю Главреду розказав політичний аналітик Олександр Кочетков.

“Трамп – імпровізатор. Це чудово для бізнесу, тому що він робить те, чого від нього не очікують, виграє за рахунок наполегливості та певних, даруйте, понтів. Це бізнес-модель, яка допомагала йому досягти успіху. А ось для політики не дуже добре бути непередбачуваною, навіть для самого себе”, – стверджує аналітик.

Тому аналітик вважає, що наразі не можна нічого сказати точно, чого очікувати у випадку президентства Трампа. Він, найімовірніше, і сам цього не знає, адже в США президент не приймає одноосібно рішення.

“Наприклад, зараз Трамп заявляє про намір якщо не розвалити НАТО, то принаймні зробити так, щоб Альянс утримували здебільшого європейські країни і щоб США не несли основне навантаження на собі. А коли Трамп стане президентом, то його рішення можуть бути іншими. Адже США – не Росія, де все залежить від того, з яким настроєм прокинувся вождь і що йому спало на думку. У США є інститути, є Сенат та Конгрес, рішенням яких мусить підкорятися президент Сполучених Штатів”, – додав він.

Оскільи жоден президент США не може одноосібно розгорнути курс країни на 180 градусів, Трамп точно не стане трагедією для України. Тут варто згадати хоча б те, що саме він почав надавати нам реальну зброю, зокрема Javelin.

Лисенко Катерина

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

4 години ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

4 години ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

4 години ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

4 години ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

4 години ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

4 години ago