Називав Америку своїм домом: принц Гаррі розсекретив плани отримати нове громадянство

Після новини про рак у Кейт Міддлтон принц Гаррі вперше публічно виступив по відеозв’язку в рамках щорічних загальних зборів Travalyst – екологічної туристичної компанії. Під час цього чоловік вирішив розповісти про набуття нового громадянства.

Так, цієї середи була представлена звітність компанії, де у тому числі показали оновлену інформацію щодо її власника, яким є Гаррі. В документації зазначається, що його місце проживання змінилося з “Велика Британія” на “США”. Про це пише New York Post.

Таким чином герцог Сасекський повідомив про плани набути громадянства США, що для його родини може означати подальшу відмову від королівських титулів. Свій новий офіційний статус резидента Америки він дав задньою датою, коли разом із дружиною був вигнаний з котеджу Фрогмор.

Туристична організація, про яку йшлося вище, була заснована принцом Гаррі у 2019 році. Некомерційна організація розташована у Лондоні, а зміна місця проживання в офіційних документах виступає головним показником стосовно того, що принц не планує повертатися до рідної країни, а хоче залишитися в Америці і надалі.

Нагадаємо, до цієї країни принц Гаррі разом з дружиною та дітьми перебралися у 2020 році після того, як оголосили про відмову від королівських обов’язків. Після переїзду пару виселили з їхнього британського будинку Фрогмор-котедж, який покійна королева Єлизавета II подарувала їм після весілля у 2018 році.

Під час поїздок до Британії Меган та Гаррі вимушені зупинятися у друзів чи в готелі, оскільки інших варіантів у них немає. “Дім для мене зараз, поки що, в Штатах. І це дійсно так відчувається. Нас зустріли з розпростертими обіймами, і ми створили таку чудову спільноту в Санта-Барбарі”, – говорив молодший син короля Чарльза в інтерв’ю “Today” у 2022 році.

принц Гаррі і Меган МарклФото: Getty Images

Коментуючи переїзд родини до США, королівські експерти та просто шанувальники ділилися різними версіями щодо причин такого рішення. Зокрема, хтось говорив, що Меган не вдалося знайти спільної мови з спокійної королевою Єлизаветою II, тоді як інші заявляли про те, що обраниця Гаррі має непрості стосунки з принцом Вільямом та Кейт Міддлтон.

Окрім того, подружжя переживало розчарування через постійне стеження за ними преси. Також їх не влаштовувала заборона Букінгемського палацу займатися розвитком власного бренду SussexRoyal. Тоді Гаррі та Меган говорили про плани щодо фінансової незалежності від королівської родини.

Пізніше парі таки вдалося переназвати власний сайт на Success.com: там можна знайти їхні біографії, а також перелік останніх новин про них. Деякі джерела припускають, що подружжя наважилося на цей крок, аби підвищити власну медійність.

Ольга Степанова

Recent Posts

Ціни на рибу ростуть: скільки коштує короп, скумбрія та оселедець

Влітку українці традиційно більше віддають перевагу вживанню риби – як свіжої, так і свіжомороженої. Проте…

2 хв. ago

Хоч якась радість від вимкнення світла: ходити в туалет уночі корисніше навпомацки

У списку того, що заважає нашому сну бути якісним, міцним, безперервним і довгим, чільне місце за вирахуванням…

5 хв. ago

Мобілізація в Україні: кого виключають із військового обліку

Деякі категорії українців мають право на виключення з військового обліку. Підстави для цього прописані в "Правилах військового…

7 хв. ago

Чи штрафуватимуть біженців, чиї діти не ходять до школи у Польщі

У Польщі перебуває більш як пів мільйона неповнолітніх українців. Раніше польська влада не зобов'язувала їх…

8 хв. ago

Суд залишив чинним рішення про цілодобовий домашній арешт нардепа Тищенка

Микола Тищенко не здається і не дає народу від себе відпочити! Цього разу хотів перехитрити всіх, але…

11 хв. ago

Чи не заберуть на війну після сплати штрафу за неявку до ТЦК: відповідь юриста

За ігнорування повістки військовозобовʼязаних українців можуть покарати. Про те, чи можна не йти в армію після…

34 хв. ago