Україна повернулася у 2022 рік: у ВР шокували інформацією про настрої серед партнерів

Народний депутат Іванна Климпуш-Цинадзе поділилася враженнями від 28-го Форуму-2000, заснованого Вацлавом Гавелом для просування демократії.

За її словами, не можна було не відчути відбитку медійних розмов про схиляння України до перемовин.

“Декого з наших партнерів дедалі більше цікавлять настрої українського суспільства, і причини цього інтересу, на жаль, зрозумілі. Світ дивиться, наскільки нас вистачить… Дежавю зими 2022-го. Тоді не вірили, що вистоїмо, тепер дехто не вірить, що можемо ще й перемогти”, — відзначила нардеп.

Вона відзначила, що десятиліття пропаганди з критикою демократії та розповідями про переваги “сильної руки” виховали в Заходу незбагненно низьку самооцінку та ірраціональний страх перед хай і озброєними, але все одно відсталими автократіями.

“Цей страх знову штовхає вільний світ вірити розповідям про “демократичну Росію майбутнього”. Один із представників так званих російських лібералів проповідував це майбутнє, розказуючи про 1300 політичних в’язнів, які є надією багатомільйонної імперії. Смішно слухати таке, знаючи, скільки росіян підтримують Путіна і війну. Але на Заході це, на жаль, працює”, — відзначила нардеп.

Окрім представників Європи та Північної Америки, було багато політиків та експертів з Латинської Америки, Азії та Африки. І там, каже політик, уже багато хто розуміє, що поразка України означатиме поразку демократії по всьому світу та початок ери глобальної нестабільності.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

Мир з Росією: названо ідеальну формулу для України, яка сподобається не всім

Публічна частина плану перемоги Володимира Зеленського є гаслами для широкого загалу, вважає політолог Олексій Копитько.…

26 секунд ago

Підірвався на міні: в Егейському морі виявили підводний човен, який розшукували 80 років

Британський підводний човен часів Другої світової війни з 64 членами екіпажу виявили біля Грецького острова. …

9 хв. ago

ТЦК посилюють правила перевірок військовозобов’язаних

11 жовтня в Україні набув чинності наказ Міністерства оборони №532, яким затверджено Інструкцію щодо застосування фото- та…

18 хв. ago

Накопичилося за 3 роки: Газмережі надсилають усім клієнтам нові платіжки

В останні місяці мешканці багатоквартирних будинків Житомирської області почали отримувати нові квитанції від місцевої філії компанії «Газмережі».…

26 хв. ago

Київ б’є рекорди: на скільки підскочили ціни на оренду житла

У вересні 2022 року середня вартість оренди однокімнатної квартири в Києві становила 10 000 грн,…

37 хв. ago

Тотальний контроль українців посилюють: відстежуватиме не лише ТЦК

Усі небанківські фінансові установи, які працюють із клієнтськими коштами, мають бути готові до можливих штрафів,…

46 хв. ago