ЦАХАЛ знайшов на складах «Хезболли» багато російської зброї – Нетаньягу

Ізраїльські військові під час обшуків на базах бойовиків «Хезболли» на півдні Лівану виявили російську зброю. Знайдене озброєння є «найсучаснішим». Про це прем’єр-міністра Ізраїлю Біньямін Нетаньягу заявив в інтерв’ю французькій газеті Le Figaro.

Глава ізраїльського уряду під час розмови з журналістами підкреслив, що відповідно до резолюції Ради Безпеки Організації Об’єднаних Націй (ООН) від 2006 року, тільки ліванській армії дозволено володіти зброєю в регіоні на південь від важливої для країни річки Літані.

«Однак у цьому районі “Хезболла” вирила сотні тунелів і схованок, де ми щойно знайшли велику кількість найсучаснішої російської зброї», – сказав Нетаньягу. Він додав, що нова громадянська війна в Лівані «була б трагедією».

«Звичайно, наша мета не провокувати. Ізраїль не має наміру втручатися у внутрішні справи Лівану», – запевнив ізраїльський прем’єр у розмові з газетою Le Figaro, говорячи про операцію ЦАХАЛ у Лівані.

За словами Нетаньягу, єдина мета ізраїльської сторони, це «дозволити нашим громадянам, які живуть уздовж кордону з Ліваном, повернутися додому та почуватися в безпеці».

Варто зазначити, що в цьому інтерв’ю ізраїльський прем’єр не уточнив, які конкретно зразки російської зброї були виявлені Армією оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) у тунелях «Хезболли» в Лівані.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

Інвалідність прокурора Хмельниччини. Стали відомі нові деталі резонансної справи

Голова Хмельницької МСЕК Тетяна Крупа своїм рішенням оформила прокурору Олексію Олійнику довічну інвалідність, однак докази…

6 хв. ago

Між Сирським і Єрмаком іде “війна”: протистояння може обернутися катастрофою для України

Дедалі більше загострюється конфлікт між головнокомандувачем ЗСУ Олександром Сирським та керівником ОП Андрієм Єрмаком, відзначив…

15 хв. ago

Таких санкцій ще не було: що тепер чекає на тіньовий флот Путіна

17 жовтня Великобританія запровадила санкції проти групи "Русгазвидобування" (РГД) та 22 російських танкерів, з яких…

23 хв. ago

“Створив усі умови”: нардеп-втікач Одарченко визнав, що пропонував хабар Найему

Народний депутат Андрій Одарченко, якого підозрюють у намаганні підкупу вже колишнього очільника Державного агентства відновлення…

34 хв. ago

Могилу принцеси Діани майже кожен день відвідує одна й та сама людина: хто це

З моменту трагічної загибелі принцеси Діани минуло майже 30 років, але рідний брат Чарльз Спенсер продовжує щодня…

43 хв. ago

До України суне антициклон: яку погоду він принесе 18 жовтня

Завтра, 18 жовтня, антициклон своєю потужністю та стаціонуванням, а більше ясною погодою, зумовить заморозки практично…

51 хв. ago