Таємна зустріч у Баку: впливові німці та росіяни готуються до переговорів

20 жовтня в Баку має відбутися таємна зустріч високопоставлених представників Німеччини та Росії. Спочатку відбудеться вечеря в одному з готелів, а наступного дня заплановані переговори про двосторонню співпрацю. Про це повідомляє німецьке видання Die Zeit і ARD, які проаналізували російський документ з офіційним логотипом “Петербурзького діалогу”.

Німецько-російський “Петербурзький діалог”, ініційований у 2001 році колишнім канцлером Німеччини Герхардом Шредером і російським диктатором Володимиром Путіним, офіційно припинився у 2021 році, коли Росія визнала організації, що брали участь у діалозі, “небажаними”. Проте, як вказують німецькі ЗМІ, переговори на неофіційному рівні все ще тривають.

“Зустріч була б політично вибуховою, оскільки підірвала б офіційну зовнішню політику Німеччини, яка спрямована на політичну ізоляцію Росії”, — зазначає ARD.

За попередньою інформацією, у зустрічі візьмуть участь відомі особи з обох сторін. Серед німецьких представників – ексголова СДПН та колишній прем’єр-міністр Бранденбурга Маттіас Платцек, екскерівник відомства федерального канцлера Рональд Пофалла, а також колишній голова “Петербурзького діалогу” Мартін Гофман. З російської сторони очікується присутність колишнього прем’єр-міністра Росії Віктора Зубкова, який з 2008 року є головою наглядової ради “Газпрому”, а також Валерія Фадєєва, радника Путіна з прав людини.

Крім того, серед учасників також називають двох швейцарців: колишнього посла Швейцарії в Берліні Тіма Гульдіманна та колишнього генерального секретаря ОБСЄ та директора Женевського центру політики безпеки Томаса Гремінгера, який нещодавно наголошував на необхідності “конфіденційних форматів діалогу” з Росією.

Німецькі ЗМІ вказують, що наразі жоден із зазначених у програмі німецьких учасників не підтвердив свою участь у запланованих переговорах. За їх словами, деякі рішуче заперечують свою участь, інші відповідають ухильно або взагалі не коментують ситуацію.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

Будівництво міста на Марсі: Маск розкрив головну перепону

Людство зможе почати підкорювати інші планети лише після того, як удосконалить ракетні та космічні технології приблизно в…

2 години ago

Щоб домогтися свого, вони підуть на все: найхитріші знаки зодіаку

Так, іноді хитрість допомагає досягти своєї мети та уникнути купи неприємностей. Однак ці знаки зодіаку…

3 години ago

15-річна американка прочитала книгу Достоєвського і застрелила свою матір

"Ти колись бачила труп?" – такими моторошними словами 14-річна Карлі Грегг зустріла свою подругу після того,…

3 години ago

Модні шапки на осінь, зиму: що буде в тренді 2024-2025

З кожним днем стає все холодніше, зима вже близько, пора вибирати модну шапку. Дизайнери, як…

3 години ago

Повістки в Україні отримують ті, хто мають відстрочку і заброньовані: що робити

Повістки в Україні надсилають зокрема військовозобов’язаним, які мають відстрочку і заброньовані. Адвокат Володимир Кишеня у своєму TikTok розповів,…

3 години ago

В Іспанії на пляж викинуло 10-метрового кальмара-монстра – фото

В Іспанії на пляж викинуло 10-метрового кальмара. Про це пише Need To Know. Моторошну істоту помітили в…

3 години ago