Таємна зустріч у Баку: впливові німці та росіяни готуються до переговорів

20 жовтня в Баку має відбутися таємна зустріч високопоставлених представників Німеччини та Росії. Спочатку відбудеться вечеря в одному з готелів, а наступного дня заплановані переговори про двосторонню співпрацю. Про це повідомляє німецьке видання Die Zeit і ARD, які проаналізували російський документ з офіційним логотипом “Петербурзького діалогу”.

Німецько-російський “Петербурзький діалог”, ініційований у 2001 році колишнім канцлером Німеччини Герхардом Шредером і російським диктатором Володимиром Путіним, офіційно припинився у 2021 році, коли Росія визнала організації, що брали участь у діалозі, “небажаними”. Проте, як вказують німецькі ЗМІ, переговори на неофіційному рівні все ще тривають.

“Зустріч була б політично вибуховою, оскільки підірвала б офіційну зовнішню політику Німеччини, яка спрямована на політичну ізоляцію Росії”, — зазначає ARD.

За попередньою інформацією, у зустрічі візьмуть участь відомі особи з обох сторін. Серед німецьких представників – ексголова СДПН та колишній прем’єр-міністр Бранденбурга Маттіас Платцек, екскерівник відомства федерального канцлера Рональд Пофалла, а також колишній голова “Петербурзького діалогу” Мартін Гофман. З російської сторони очікується присутність колишнього прем’єр-міністра Росії Віктора Зубкова, який з 2008 року є головою наглядової ради “Газпрому”, а також Валерія Фадєєва, радника Путіна з прав людини.

Крім того, серед учасників також називають двох швейцарців: колишнього посла Швейцарії в Берліні Тіма Гульдіманна та колишнього генерального секретаря ОБСЄ та директора Женевського центру політики безпеки Томаса Гремінгера, який нещодавно наголошував на необхідності “конфіденційних форматів діалогу” з Росією.

Німецькі ЗМІ вказують, що наразі жоден із зазначених у програмі німецьких учасників не підтвердив свою участь у запланованих переговорах. За їх словами, деякі рішуче заперечують свою участь, інші відповідають ухильно або взагалі не коментують ситуацію.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

Спікер Держдуми РФ заявив, що СРСР розвалився через фільм: що це за стрічка

В'ячеслав Володін, спікер Держдуми Росії, здивував черговою абсурдною заявою, звинувативши у розпаді Радянського Союзу фільм…

5 хв. ago

Нового командира 107-го батальйону ТРО усунуть від посади: його перевірять на зв’язки з “Л/ДНР”

Командування Сил територіальної оборони України розпочало перевірку нового командира 107-го батальйону ТРО Сергія Салаватова через…

12 хв. ago

Підтримка України спричинила падіння промисловості в Німеччині та обвалила рейтинги Шольца

Рейтинги канцлера Німеччини Олафа Шольца значно знизилися через його активну підтримку України, повідомляє New York…

21 хв. ago

Мобілізація без повісток і ТЦК: як тепер можуть призивати до ЗСУ

В Україні запроваджено новий механізм мобілізації, що дозволяє військовим частинам набирати добровольців та резервістів безпосередньо,…

30 хв. ago

Росіяни оточують Селидове: яка загроза від захоплення міста

Російські війська посилюють тиск на Селидове, намагаючись оточити місто. Офіцер Збройних сил України Микола Мельник…

42 хв. ago

Родина голови Держгеонадр Опімаха орендує квартиру в Іспанії на третьому році війни

Керівник Державної служби геології та надр України Роман Опімах у своїй декларації за 2023 рік…

49 хв. ago