Скандал у Техасі: чоловіку загрожує смертна кара за неможливий злочин

У штаті Техас, США, готуються виконати смертний вирок щодо місцевого жителя, якого звинуватили у злочині, що, за словами багатьох медичних експертів, є неможливим. Як повідомляє NBC News, справа привернула увагу громадськості через суперечливий характер звинувачень.

Засудженого Роберта Роберсона готують до страти шляхом смертельної ін’єкції, яка запланована на 6 годину вечора за місцевим часом (2:00 за київським часом) 18 жовтня 2024 року. Страту мають провести у в’язниці міста Хантсвілл, штат Техас. Це стане першою стратою в США, пов’язаною з випадком «синдрому дитячого струсу».

Роберсона засудили за смерть його дитини, яку, за версією обвинувачення, він начебто спричинив через жорстоке поводження, що призвело до «синдрому дитячого струсу». Однак низка провідних медичних експертів заперечують можливість такого діагнозу у конкретному випадку, вказуючи на відсутність доказів та суперечливі висновки судово-медичних експертиз.

Фахівці підкреслюють, що симптоми, які були використані в суді як докази, можуть бути спричинені іншими захворюваннями або навіть природними причинами. Вони застерігають, що судова система ризикує здійснити серйозну помилку, стративши невинну людину на основі сумнівних свідчень.

Захисники Роберсона подали кілька апеляцій, наголошуючи на тому, що справа має бути переглянута з урахуванням нових доказів та експертних висновків, але суд відхилив прохання про відстрочку виконання вироку. Адвокати зазначають, що держава має моральний обов’язок гарантувати, щоб жодна людина не була страчена без абсолютної впевненості у її провині.

Цей випадок вже став предметом гучних дебатів у суспільстві та серед правозахисних організацій, які вимагають ретельного перегляду обставин справи. Вони закликають Техас припинити виконання смертного вироку, поки не буде представлено остаточних доказів, які можуть підтвердити або спростувати висунуті звинувачення.

На фоні цих обставин американські ЗМІ висвітлюють історію Роберсона як приклад можливої несправедливості судової системи США, яка, на їхню думку, потребує реформування.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

Будівництво міста на Марсі: Маск розкрив головну перепону

Людство зможе почати підкорювати інші планети лише після того, як удосконалить ракетні та космічні технології приблизно в…

21 хв. ago

Щоб домогтися свого, вони підуть на все: найхитріші знаки зодіаку

Так, іноді хитрість допомагає досягти своєї мети та уникнути купи неприємностей. Однак ці знаки зодіаку…

29 хв. ago

15-річна американка прочитала книгу Достоєвського і застрелила свою матір

"Ти колись бачила труп?" – такими моторошними словами 14-річна Карлі Грегг зустріла свою подругу після того,…

38 хв. ago

Модні шапки на осінь, зиму: що буде в тренді 2024-2025

З кожним днем стає все холодніше, зима вже близько, пора вибирати модну шапку. Дизайнери, як…

49 хв. ago

Повістки в Україні отримують ті, хто мають відстрочку і заброньовані: що робити

Повістки в Україні надсилають зокрема військовозобов’язаним, які мають відстрочку і заброньовані. Адвокат Володимир Кишеня у своєму TikTok розповів,…

59 хв. ago

В Іспанії на пляж викинуло 10-метрового кальмара-монстра – фото

В Іспанії на пляж викинуло 10-метрового кальмара. Про це пише Need To Know. Моторошну істоту помітили в…

1 годину ago