Німецькі винищувачі перехопили літак РФ над Балтійським морем

Німеччина підняла винищувачі в повітря через російський розвідувальний літак Іл-20, який увійшов у міжнародний повітряний простір над Балтійським морем. Про це повідомили Військово-повітряні сили Німеччини. 

За інформацією військово-повітряних сил Німеччини, російський літак прямував без радіозв’язку та без поданого плану польоту між німецьким островом Рюген і данським островом Борнхольм. Він перебував у повітряному просторі над міжнародними водами Балтійського моря.

У відповідь з аеродрому «Росток-Лаазі» було піднято два винищувачі Eurofighter, які отримали завдання встановити візуальний контакт із літаком-порушником.

Протягом 2024 року військово-повітряні сили країн НАТО та Європи неодноразово перехоплювали російські літаки над Європою, зокрема у міжнародному повітряному просторі, поблизу кордонів країн Альянсу.

Найбільш частими були випадки перехоплення в районі Балтійського моря, де російські літаки, такі як Іл-20 (розвідувальні літаки) та Ту-95 (стратегічні бомбардувальники), літали поблизу повітряних кордонів Литви, Латвії та Естонії, не дотримуючись правил повітряної навігації (без радіозв’язку або подання плану польоту). Зокрема, Німеччина та Великобританія часто підіймали свої винищувачі для перехоплення, забезпечуючи візуальний контакт і контроль над ситуацією.

Винищувачі Норвегії та Великобританії також брали участь у перехопленнях російських бомбардувальників та розвідувальних літаків, що підлітали до північних кордонів Європи. Одним із таких інцидентів було перехоплення Ту-95, коли російські літаки летіли в бік узбережжя Норвегії.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

Заднім числом. Як ФОП платитимуть військовий збір. Перші роз’яснення

В Україні І та ІІ групи ФОП (фізичних осіб-підприємців) вперше заплатять військовий збір вже у…

7 хв. ago

У Львові співробітники ТЦК прийшли з рейдом у спортзал (фото, відео)

Працівники Територіального центру комплектування здійснили рейд до фітнес-клубу "Олімп" у Львові, де проводили перевірку та…

16 хв. ago

В НАТО зажадали демаркації всіх кордонів України – AP

Межі України мають бути чітко демарковані, перш ніж вона матиме можливість вступити до НАТО. Про…

24 хв. ago

Несплата штрафу від ТЦК загрожує українцям списанням грошей з рахунків та арештом майна

При несплаті штрафу від ТЦК держава може примусово стягнути борг через списання грошей із банківських рахунків…

32 хв. ago

У кепці та без макіяжу: Кейт Міддлтон не змогла замаскуватися і злитися з натовпом

Дружина принца Вільяма з'явилася на шкільному стадіоні, де проходив матч між дитячими футбольними командами. Кейт вболівала…

41 хв. ago

МВС вводить тотальний контроль за іспитами на водійські права: що зміниться

Міністерство внутрішніх справ України впроваджує нові заходи для мінімізації корупційних ризиків під час складання іспитів…

52 хв. ago