Мільйонні штрафи та ув’язнення: Італія заборонила сурогатний туризм

Італія стала першою країною в Європі, яка заборонила громадянам виїзд за кордон з метою народження дітей через сурогатне материнство. Як повідомляють BBC News та Reuters, Сенат Італії ухвалив відповідний закон 84 голосами «за» та 58 – «проти». Новий закон викликав значну критику, особливо з боку ЛГБТ-спільноти, для якої він обмежує можливість стати батьками.

Законодавчий конфлікт: права ЛГБТ-пар та консервативні погляди

Критики стверджують, що новий закон спрямований проти ЛГБТ-пар, яким в Італії заборонено усиновлювати дітей або використовувати технології штучного запліднення. Противники закону вийшли на протест перед голосуванням, вказуючи на те, що він ускладнює створення сімей в умовах зниження народжуваності в країні.

“Якщо у когось народжується дитина, йому слід дати медаль. А тут вас відправляють у в’язницю, якщо ви не народжуєте дітей традиційним способом. Це жахливий закон”, — заявив ЛГБТ-активіст Франко Грілліні.

Соціально-консервативна позиція прем’єрки Джорджії Мелоні

Закон є частиною соціально-консервативної програми прем’єр-міністерки Італії Джорджії Мелоні та її партії «Брати Італії». Мелоні, яка позиціонує себе як християнська мати, вважає, що діти повинні виховуватися лише в традиційних сім’ях — чоловіком і жінкою. Під час парламентських дебатів сенаторка Лавінія Меннуні з цієї партії наголосила: “Материнство є абсолютно унікальним, його не можна замінити, і воно є основою нашої цивілізації. Ми хочемо викорінити феномен сурогатного материнства”.

Мелоні раніше вже висловлювалася проти сурогатного материнства, зокрема за участю ЛГБТ-пар. Вона описала цей процес як “рабство третього тисячоліття” у своєму інтерв’ю журналу Grazia минулого року. Її жорстка анти-ЛГБТ-риторика була ключовою складовою її передвиборчої кампанії.

Жорсткі санкції для порушників закону

Новий закон розширює чинну з 2004 року заборону на сурогатне материнство, забороняючи італійським громадянам виїжджати до інших країн, де ця практика є легальною, зокрема до США та Канади. Порушників чекає покарання у вигляді ув’язнення до двох років і штрафів до €1 млн.

Реакція та подальші кроки

Італія дозволяє лише одностатеві цивільні союзи, але вони не мають рівного правового захисту зі шлюбами. Мелоні продовжує підтримувати цю політику, виступаючи проти можливості для гомосексуальних пар усиновлювати дітей або використовувати сурогатне материнство.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

Модні шапки на осінь, зиму: що буде в тренді 2024-2025

З кожним днем стає все холодніше, зима вже близько, пора вибирати модну шапку. Дизайнери, як…

10 хв. ago

Повістки в Україні отримують ті, хто мають відстрочку і заброньовані: що робити

Повістки в Україні надсилають зокрема військовозобов’язаним, які мають відстрочку і заброньовані. Адвокат Володимир Кишеня у своєму TikTok розповів,…

20 хв. ago

В Іспанії на пляж викинуло 10-метрового кальмара-монстра – фото

В Іспанії на пляж викинуло 10-метрового кальмара. Про це пише Need To Know. Моторошну істоту помітили в…

29 хв. ago

Чоловік спить у наметі в саду, щоб нормально уникнути стресу від виховання дітей

Хлоя Гамільтон, 33-річна письменниця і мати двох дітей, зізнається, що спочатку боялася найгіршого, коли її…

41 хв. ago

Подарунок від “Резерв+”: українці отримали відстрочку аж до кінця мобілізації

У додатку "Резерв+" для деяких громадян України з’явилася інформація про відстрочку до завершення мобілізації. Цю…

48 хв. ago

У Швейцарії є готель, відрізаний від світу на 12 годин: як туди потрапити

У Швейцарії повно альпійських будиночків і важкодоступних готелів. Але Альп-Грюм – це справжня гірська аномалія, не…

59 хв. ago