Бомбардувальники США завдали ударів по складах хуситів у Ємені

Американські бомбардувальники завдали ударів по об’єктах зберігання зброї в Ємені, що пов’язані з хуситами. Про це повідомляє видання Bloomberg.

У виданні зазначили, що така атака стала останньою спробою призупинити атаки бойвиків, що призвели до перебоїв у комерційному судноплавстві в Червоному морі. 

Міністр оборони Сполучених Штатів Ллойд Остін заявив, що удари були нанесені по п’яти укріплених підземних об’єктах. Він додав, що атака була реалізована за допомогою бомбардувальників B-2, що стало сигналом для терористів.

«Це була унікальна демонстрація здатності Сполучених Штатів наносити удари по об’єктах, які наші супротивники намагаються тримати поза зоною досяжності, незалежно від того, наскільки глибоко вони заховані під землею, або укріплені», – додав Остін.

Нагадаємо, угруповання хуситів у Ємені підтримує Іран. Разом з палестинським ХАМАСом та ліванською «Хезболлою», єменські бойовики входять до так званої «вісі опору» США і державам колективного Заходу.

До слова, раніше єменські хусити оголосили у четвер, 29 серпня, що вони підірвали заряди на нафтовому танкері Sounion під грецьким прапором, який захопили тижнем раніше у Червоному морі.

Нагадаємо, у жовтні Сполучені Штати Америки завдали ударів по кількох частинах Ємену, включаючи його столицю Сану і портове місто Ходейда. Американські літаки та кораблі завдали ударів по системах озброєння, базах та іншому обладнанню, що належить підтримуваному Іраном угрупованню, в результаті чого були вражені опорні пункти хуситів.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

Ціни на золото б’ють рекорди, і це тільки початок: аналіз Bloomberg

Ціна на золото знову наблизилася до рекордно високого рівня на тлі посиленої уваги інвесторів на майбутні вибори…

52 секунди ago

Учні залишаться без відпочинку: школи скасовують осінні канікули

Система освіти стикається із серйозними викликами через військові дії та енергетичну кризу. У зв'язку з…

10 хв. ago

ТЦК посилюють “вилов”: мобілізація включає турбо режим

В одній з областей України значно посилюються заходи щодо оповіщення військовозобов'язаних та виявлення тих, хто…

19 хв. ago

Комунальники проведуть “рейди” по домівках боржників: за несплату доведеться відповідати

Українців, які не платять за централізоване водопостачання та водовідведення, попередили про початок відключень. Фахівці навідаються…

27 хв. ago

Нацбанк виводить з обігу частину грошей: де можна обміняти старі купюри

З метою оптимізації номінального ряду в Україні буде виведено з обігу частину гривневих купюр. Українці…

36 хв. ago

Переможця обрали за пульсом: в Японії пройшов чемпіонат із розслаблення (відео)

13 жовтня в неділю в Токіо пройшов чемпіонат із розслаблення. Про це пише видання Soranews24. https://www.youtube.com/watch?v=3snuSxrdCaI Зазначається, що…

45 хв. ago