Постраждалих понад тисячу: у Лівані вибухнули пейджери членів “Хезболли” (відео)

Сотні членів ліванського збройного угруповання “Хезболла” дістали поранення в південному районі столиці Бейрута Дахія, який вважається оплотом руху. 

Джерело в ліванських службах безпеки в коментарі CNN підтвердило, що постраждати могли сотні членів угруповання “Хезболла” і сталося це внаслідок раптового вибуху їхніх рацій, або іншими словами — “пейджерів”. В іранському ЗМІ Mehr News написали, що міг бути поранений також посол Ірану в Лівані Моджтаба Амані та ще два співробітники посольства. Інформацію офіційно не підтверджено, але іранське видання IRNA додало, що стан дипломата контролюють у лікарні, і він дістав поверхневу травму.

Після інциденту, продовжують автори матеріалу, громадян із “пейджерами” закликали їх негайно викинути, щоб убезпечити себе та людей навколо. Місцеві лікарні також були переведені в стан “підвищеної готовності”.

“Медичних працівників по всьому Лівану попросили терміново з’явитися на роботу з огляду на “велику кількість поранених, які надходять до лікарень” після вибухів пейджерів. Чиновники також закликали людей здавати кров напередодні збільшення потреби в ній”, — ідеться в повідомленні.

А ось у Reuters пишуть, що постраждати внаслідок вибуху рацій могли понад тисячу осіб, але офіційно інформація також не була підтверджена. Вибухи фіксували по всьому Лівану, розповіли журналістам джерела в органах безпеки. Організувати вибухи, як вважають представники формування, міг Ізраїль.

Один із представників “Хезболли”, який погодився говорити на умовах анонімності, розповів, що подія, яка сталася в Лівані, — найбільше порушення безпеки, якого зазнало угруповання за рік війни з Ізраїлем.

The Wall Street Journal із посиланням на джерела пише, що пейджери, які вибухнули, були з нової партії пристроїв, а постачання здійснили нещодавно. Представник формування припустив, що в рації занесли шкідливе програмне забезпечення, яке і спровокувало вибух.

В AlHadath також повідомили, що кілька місяців тому бійцям “Хезболли” заборонили користуватися телефонами, щоб ізраїльські спецслужби ніяк не могли відстежити їх. Прийшла рекомендація використовувати стаціонарні телефони або пейджери.

В Ізраїлі ніяк не прокоментували інцидент на момент публікації матеріалу.

Ковальчук Світлана

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

2 години ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

2 години ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

2 години ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

2 години ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

2 години ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

2 години ago